YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Rus Basını Çanakkale Turizmini İnceliyor

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Global Branding firması charter seferler ile İstanbul’a gelen ve tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen tarih, kültür ve gastronomi meraklısı Rusları bölgeye çekmek amacıyla gerçekleştirilen tanıtım kapsamında Rus basınını Çanakkale’de ağırladı.

21 Aralık 2019 tarihinde eklendi

Çanakkale ve yöresinin turizm zenginliğini NTK Intourist’e aktararak Rusların projeksiyonları bölgeye çekmeyi hedeflediklerini belirten Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Başkanı Cihan Müşterioğlu, “ÇARO’nun girişimleri, NTK Intourist, Istantour ve Global Branding firmalarının işbirliği ile Trakya, Çanakkale ve Balıkesir’in içinde bulunduğu Marmara Tur Programları dizayn edildi. Bu sayede Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde 7800 alt acentesi bulunan Rusya’nın en eski ve en büyük tur operatörü İstanbul’a getireceği Rus turistleri bölgemize taşıyacak.  Intourist firması da Rusya’nın en önemli turizm haber kuruluşlarını Çanakkale ve Balıkesir’e getirmeye karar verdi. Çanakkale ve Balıkesir’de ağırladığımız basın mensuplarının içinde ATOR, Interfax Haber Ajansı, Moskovskiy Komsomolets, Tourprom, Tourdom, Kommersant gibi hem Rusya ana akım medyasının, hem de turizm basının büyük isimleri bulunuyor. Bu kapsamda Çanakkale gezimizde Gelibolu Rus Anıtı’nı ziyaret ettik. Ayrıca ziyaretmer kapsamında Biga'da bulunan Kuzey Troasın parlayan yıldızı Troya'lı Paris’in Kenti Parion, Kazı Başkanı Prof.Dr. Vedat Keleş ve kazı ekibi eşliğinde ziyaret edilecek ve müzik dinletileri olacak. Bunun dışında çok özel değere sahip Sevgililer Şapelinde Parion efsanesi canlandırması da yapılacak.  Program,  Müze Müdürü Rıdvan Gölcük eşliğinde Avrupa’da Yılın Müzesi Finaline kalan Troya Müzesi ziyareti ile devam edecek. Bu büyük organizasyonda destek ve katkılarından dolayı; Çanakkale etabında; Çanakkale Valiliğine, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğüne, Biga Kaymakamlığı’na, Biga Belediyesine; Balıkesir etabında da Balıkesir Valiliğine, Balıkesir İl Kültür Turizm Müdürlüğüne, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ve Edremit Körfezi Kültür Turizm Platformuna; Kırklareli etabında; Trakya Kalkınma Ajansına ve organizasyon ortaklarımız NTK intourist, İstantour, Global Branding'e teşekkürü borç biliyoruz  dedi

Öte yandan, NTK Intourist firması, İstanbul Partneri İstantour ve Global Branding firmaları Ocak ayı içerisinde de tur programlarının tanıtımı için Rusya’nın önde gelen 45 seyahat acentesini Çanakkale ve Balıkesir'e getirecek.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.071 kez okundu