YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Sabotaj mı? Gökçeada'da 2 Günde 2 Yangın!

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi Kuzu Limanı mevkiinde dün gece makilik ve gevenlik alanda meydana gelen yangının ardından bu akşam aynı bölgede yeniden yangın çıktı. Şiddetli rüzgar sebebiyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken, vatandaşlar olayın sabotaj olabileceğini iddia ettiler.

17 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre dün gece Gökçeada Kuzu Limanı mevkiinde makilik ve gevenlik alanda saat 18:00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın uzun süren çalışmalar sonunda sabah saatlerinde söndürülerek kontrol altına alınmıştı. Ancak aradan bir gün geçmeden yine aynı bölgede saat 20:00 sıralarında yeniden yangın çıktı. Kuzu Limanı mevkiinde baz istasyonunun bulunduğu bölgede makilik ve gevenlik alanda başlayarak ilçe merkezine doğru ilerleyen alevlerin kontrol altına alınması için belediye ve Orman Müdürlüğü ekipleri mücadele ederken bölgede bulunan çok sayıda küçükbaş ayvanında telef olmasından endişe ediliyor.

Bu arada 2 gündür aynı yerde ardı ardına yangınların çıkması sabotaj iddiasını da düşündürmeye başladı. Vatandaşlar aynı bölgede 2 gündür makilik ve gevenlik alanda çıkan yangınların sebebinin belirlenmesini isterken, şiddetli rüzgar sebebiyle alevlerin kontrol altına alınmasının güçleştiği öğrenildi.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

Etiketler : Orman Yangını , Gökçeada , Geven , Maki
2.214 kez okundu