YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Safranbolu da Çanakkale Müzesi

04 Kasım 2009 tarihinde eklendi

Geçtiğimiz ay Eskipazar ilçesinde halka açılan Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi bu kez Safranbolu ilçesinde Misak-i Milli meydanında ziyaretçilerin akınına uğruyor.
Açılışı Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve müze sorumlusu Ahmet Uslu birlikte yaptılar. Müzenin açılışında Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrasında böyle bir müzenin Safranbolu'da olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Cumhuriyetin nasıl kazanıldığını görmek, o anki ruhu anlamak ve hissetmek, Cumhuriyetin nimetlerini iyi kavramak açısından müzenin ilçemizde olması önemli. Herkes bu müzeyi gezmeli ve bugünlere nasıl gelindiğini görmeli ve idrak etmeli" dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra tüm protokol, öğrenciler ve vatandaşlar müzeyi gezdi. Müzeyi gezenlere müze sorumlusu aynı zamanda tarihçi ve yazar Ahmet Uslu tarafından sergilenen tüm objeler hakkında bilgi verildi, hikayeleri anlatıldı.
Müzede, Çanakkale Savaşında kullanılan mermiler, şarapnel parçaları, Osmanlı ve düşman kuvvetlerine ait malzemeler, Osmanlı askerlerine ait asker kıyafetleri, şehitlerin resimleri, mezar taşları ve Çanakkale Savaşını yaşayan gazilerin anılarını anlatan hitabeler yer alıyor.
Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi'nin 7 Kasım 2009 Cumartesi gününe kadar açık kalacağı bildirildi

2.104 kez okundu