YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şahika Ercümen, Troya Kültür Yolu Festivali'nde Söyleşi Gerçekleştirdi

Çanakkaleli dünya şampiyonu milli sporcu Şahika Ercümen, Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Nadime Hanım Konağı bahçesinde söyleşi gerçekleştirdi.

15 Eylül 2023 tarihinde eklendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı olan Çanakkale’de, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında milli sporcu Şahika Ercümen Nedime Hanım Konağı bahçesinde söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide dalış anılarını anlatan Ercümen, vatandaşların sorularını yanıtladı. Ercümen, hedefinin bu yıl Hatay bölgesinde şampiyonluk dalışı yapmak olduğunu belirterek, memleketi Çanakkale’de festival havası estiren Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.

"SPORA BAŞLAMAMDA ÇANAKKALE'NİN GÜCÜ OLDU"

Yüzme sporları için Çanakkale'de pek çok şeyin erişilebilir ve ulaşılabilir durumda olduğunu ifade Ercümen, "Spora başlamamda Çanakkale’nin kesinlikle bir gücü oldu. Ben şuan Çanakkale'de yaşamadığım için kıskanıyorum. Bir yerden bir yere gitmek çok rahat. Çanakkale de o yıllarda özellikle çok güvenliydi ve şuanda öyle olduğunu düşünüyorum. Sabah karanlıkta okula gitmeden önce biz antrenmana giderdik veya gecenin bir saatinde sudan çıkıp tek başımıza eve dönerdik. Ondan dolayı Çanakkale’de pek çok şey erişilebilir ve ulaşılabilir durumda. Artıları ve eksileri vardı tabiki. Doğal imkanlarımız, deniz kenarında olmak, doğa içinde olmak çok önemliyken, o yıllarda havuzumuzun olmaması bir handikaptı. Metaforik olarak Çanakkale Boğazı'ndan örnek verebilirim. Çanakkale Boğazı'nın zor bir suyu var. Akıntılı, soğuk ve genellikle dalgalı. Eğer o sularda yüzebiliyorsanız spor hayatınıza çok daha güçlü bir şekilde devam edebiliyorsunuz. Birazda aslında Çanakkaleli sporcuların kaderinde bu var" dedi.

Ercümen, Cumhuriyetin yüzüncü yılı olan 2023 yılında, Bahamalar'da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası'nda 100 metreye 3 dakika 14 saniyede dalarak Türkiye rekorunu kırmış, Türkiye serbest dalış tarihinde kadınlar ve erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu unvanını elde etmişti.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
5.688 kez okundu