YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şahinbey Belediyesi'nin Çanakkale Şehitlik Ziyaretleri 2017’de de Sürecek

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan Çanakkale Şehitlik turları düzenleyen Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin 2017 ve 2018'de de bu turlara devam edeceğini açıkladı.

17 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Şahinbey Belediyesi’nin bugüne kadar 30 binin üzerinde kişiyi Çanakkale’de ecdadıyla buluşturduğunu belirten Turan, “Eylül ayı itibariyle bu yılın sonuna kadar 10 bin kişi daha Çanakkale’mizi ziyaret edecek. 2017 ve 2018’de de getirilmesi planlanan 40 bin kişi ile Şahinbey Belediyesi toplamda 82 bin kişiyi uçakla Çanakkale’yle getirmiş olacak” dedi.

Turan, “Çanakkale’ye düzenlenen turların esnafımız için de çok önemli bir gelir kapısı olduğunu biliyoruz. İnanıyorum ki bu ziyaretler işlerini, kazançlarını daha da artıracaktır. Ziyaretçi sayısı arttıkça Çanakkale turizmde daha da üst sıralara yerleşecek.  Şehitliği ziyarete gelen turist sayısı Çanakkale’nin diğer tarihi ve doğal güzelliklerine gelen turist sayısından fazla olsa da Çanakkale’de turizmi bir bütün olarak değerlendirmeliyiz. Çanakkale’ye bir gelen bir kez daha gelmek istiyor. 101 yıl önce Çanakkale’de verilen mücadeleyi anlamaya en çok bugünlerde ihtiyaç duyuyoruz. O gün nasıl ki işgal girişimine milletimizin azmi ve cesareti ile dur denildiyse 15 Temmuz’da da aynı şey yaşandı. Bu milletin değerlerinden, kararlılığından 100 yıl geçse de hiçbir şey kaybetmediğini bütün dünyaya göstermiş olduk. Çanakkale ruhunu taze tutmak için yapılan bu turları takdirle karşılıyoruz. Keşke daha çok belediyemiz, kamu kurumlarımız bu turları artırarak gerçekleştirse. Çünkü biz hep şunu söylüyoruz; Çanakkale bu ülkenin önsözü. Çanakkale’yi anlamadan, yaşamadan, özümsemeden bu milletin değerlerini, azmini, kararlılığını anlayamayız. Bu konuya sahip çıkan Şahinbey Belediyesi’ne bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

3.204 kez okundu