YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şair Ece Ayhan Evi'nde Kontak Dans Atölyesi Deneyimi

Dansçı, koreograf ve eğitmen Esra Yurttut'un yürütücülüğünü yaptığı Kontak Dans Atölyesinin ilki, her yaştan çok yoğun bir katılımla Ece Ayhan Evi'nde gerçekleşti.

04 Aralık 2015 tarihinde eklendi

Katılımcıların rahat ve güvenle hareket etmeleri için beden ve mekân farkındalığı çalışmalarıyla başlayan ilk atölye, katılımcılara unutulmaz deneyimler yaşattı. Bedeni dinlemeyi, ekip olarak hareket etme bilinci geliştirmeyi, hareket akışı içinde yerle ilişki kurmayı, göz teması geliştirmeyi deneyimleyen katılımcılar Esra Yurttut'un yönlendirmeleriyle keyifli ve eğlenceli bir zaman geçirdi. Kontak dansa ilişkin videoların da izlendiği atölyede Yurttut, konuyla ilgili bilgiler de verdi.

Esra Yurttut ile Kontak Dans Atölyesi Aralık ayı boyunca her hafta Çarşamba günü saat 19.00'da Ece Ayhan Evi'nde devam edecek. Yurttut, atölyeye katılacakların hareketlerini kısıtlamayacak rahat kıyafetler ve kolaylıkla çıkarabilecekleri ayakkabılar tercih etmelerini öneriyor.

Ece Ayhan Sivil Girişimi, modern dans atölyelerini sürdüreceklerini belirterek, paylaşmak, güvenmek, birlikte hareket etmek, kendini ve başkalarını dinleyebilmek gibi hayata dair pek çok ipucu taşıyan kontak dansı deneyimlemek isteyen herkesi Ece Ayhan Evi'ne davet ediyor.

1.348 kez okundu