YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şairler ve Ozanlar Çanakkale’de Buluşacak

Türkiye’den ve yurtdışından çok sayıda şair ve ozan Akademi Şiir Ailesi Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen “Çanakkale Şiir Akşamları” etkinliğinde Çanakkale’de bir araya gelecek.

14 Ekim 2017 tarihinde eklendi

20 Ekim 2017 Cuma günü saat 20:00’da İçdaş Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Çanakkale Şiir Akşamları” etkinliğine Türkiye’den ve yurtdışından çok sayıda şair ve ozanın katılacağını belirten Akademi Şiir Ailesi Kültür ve Edebiyat Derneği Başkanı Mustafa Berçin, “Dernek olarak Uluslararası “Çanakkale Şiir Akşamları” adı altında bu güne kadar Çanakkale il merkezi ve ilçelerinde 7 defa etkinlik yaptık. Bu etkinlik çerçevesinde dünyanın neresinde Türkçe konuşuluyorsa oradan yaklaşık 215 kadar şair, ozan, bilim insanını ilimizde ağırlayarak onlara Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini verdik. T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonunun destekleri ile Çanakkale Konulu 1. Türkiye Edebiyat Dergileri Kongresini yaparak bir ilki gerçekleştirdik. Uluslararası Çanakkale Şiir Akşamları, Türk kültürünün önemli bir kısmını oluşturan Türk şiirini gelecek kuşaklara aktarmak, sanatın gücü ile insanlarımızın bir araya gelmesini sağlamak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının daha da gelişmesine vesile olmak, Türkçe konuşan ülkelerin şairlerini ilimize davet ederek sanat yoluyla Çanakkale’ye dikkat çekmek ve şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2009 yılından beri yapılıyor. Uluslararası Çanakkale Şiir Akşamları’nın bugüne kadar mevcut imkanlarla kalıcı ve sürekli hale getirilmesi için gerekli titizlik gösterildi. Üç günlük bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirilen program konferans, panel ve şiir şölenleriyle tam bir Çanakkale ruhu içinde geçmekte ve her programın son günü “Şehitlik” gezisi düzenlenerek şairlere Çanakkale Savaşı ve önemi uzmanlar tarafından anlatılıyor. Böylece Türk şiirinde Çanakkale imgesi diri tutulmakta, Çanakkale’yi ve şehitliği görüp gezen şairler, şiirlerinde Çanakkale’yi konu edinmekte, memleketlerinde döndüklerinde yerel ve uluslararası basında hem etkinliği hem Çanakkale’yi anlatmakta, böylece Çanakkale’nin uluslararası çapta tanınmasına hizmet edilmekte ve edebiyatta Çanakkale ve şehitlik kavramlarına yönelik yeni eserlerin oluşmasına zemin hazırlanıyor. Yine halen hazırlıkları son aşamaya gelen “Çanakkale Şehitlerine Adanmış Şiirler Antolojisi” bu etkinliğe kadar basımı yapılarak Türk Kültürünün hizmetine sunulacak. Uluslararası Çanakkale Şiir Akşamları’nın düzenlenmesinin temel amacı bu etkinliğin ülkemizin kültür hayatında sürekliliği olan dünyaca tanınan bir faaliyet hâline getirmektir. Nitekim faaliyetimiz ülkemizde, Türk Dünyasında ve Türkçe konuşan ülkeler arasında yakından takip edilir hale gelmekte katılım için talep gün geçtikçe artmaktadır” dedi.

ETKİNLİĞE KİMLER KATILACAK?

Bu yılki “Çanakkale Şiir Akşamları” isimli etkinlikte Zeynep Köşker ve Mustafa Berçin’in sunumuyla Muhsin Yaralı, Selahattin Kazanoğlu, Ayten Gülçınar, Telaferli Ahmet, Talat Ülker, Azerbeycan’dan Mehmet İsmail, Suriye’den Amani Dweidri, Uğur Kılıç, Şeyhmus Çiçek, Filistin’den Ali Hasan Abo Rezeg, Kenan Yavuzarslan, Yunus Kara,Halit Yıldırım, Yavuz Doğan,Mısır’dan Ola Mansur, M. Ferit Yıldız, Kırım’dan Meryem Başkurt ve Keşmir’den Mohammad Quabiz yer alacak. Etkinlik 20 Ekim 2017 Cuma günü saat 20:00’da İçdaş Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca aynı etkinlik 21 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 20:00’de Bayramiç’te “Uluslararası Şiir Akşamı ve Aşıklar Buluşması” adı altında belediyenin katkıları ile Belediye Düğün Salonu’nda tekrarlanacak.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.737 kez okundu