YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

GTİ A.Ş Toplantısında Çanakkale’yi Salamon Halyo Temsil Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin öncülüğünde kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Çanakkale Ticaret Borsasını Başkan Yardımcısı Salamon Halyo temsil etti.

25 Mart 2016 tarihinde eklendi

Ankara’da TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirilen ve Divan Kurulu Başkanı Mahmut Kutlucan’ın yönettiği Genel Kurul’a GTİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, GTİ A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. ortakları katıldı. 

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız tarafından açılan Genel Kurulda şirketin faaliyetlerine yönelik genel değerlendirme yapılarak kurula bilgi verilmesine müteakip 2015 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet raporu Genel kurula katılanlar arasında müzakereye açıldı. 2015 yılı finansal tabloların görüşülmesi ve onaylanması sağlandı. 

Toplantıya katılan Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Salamon Halyo “2005 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Çanakkale Ticaret Borsamızın da iştiraki olduğu 140 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. (GTİ), “yap-işlet-devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize etmektedir. Faaliyetlerine; Habur Sınır Kapısı’nın modernizasyonu ile başlayan GTİ, Kapıkule, Sarp, Hamzabeyli, Cilvegözü, Dilucu, Nusaybin İç Gümrük Müdürlüğü, Çıldır-Aktaş, Halkalı Gümrük Müdürlüğü, Kapıkule Tır Parkı’nın yeniden yapımlarının hızla tamamlanmasıyla devam etmiştir” dedi.

GTİ’nin esas amacını; ihracatçının, gümrük kapılarında yaşadığı sıkıntıları giderip daha güzel ve modern şartlarda gümrük şartlarına sahip olabilmesi diye açıklayan Salamon Halyo önümüzdeki dönemde gerçekleştirecek devam eden projelere ilişkin olarak; “İran’a açılan ve Hakkari ve Yüksekova için büyük bir öneme sahip olan Esendere Sınır Kapısı, bölge ticaretine de katkı sağlayacaktır. Toplam alanı 50.000 metrekare olan sınır kapısının 2016 yılı içinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Ayrıca GTİ A.Ş. ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde Demokrasi ve özgürlük adası olarak bilinen Marmara Denizi’ndeki Yassıada ve Sivriada üzerinde yapılacak olan müze ile muhafaza edilecek tescilli yapıların restorasyon çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Başkan Yardımcısı Salamon Halyo “Dış ticarette önemli bir itibar göstergesi olan malın zamanında teslimi ülkemizde çok zaman gümrük kapıları nedeniyle gecikmeli olmaktaydı. Bazen elektronik altyapısı yetersiz olmakta ve çok uzun tır kuyrukları kapılarda oluşmaktaydı. Birçok gıda ürünü gümrüklerde bu nedenle bozulmakta ve zamanında teslim edilememekteydi. GTİ’nin bu yatırımları ile ülkemiz çok modern bir gümrük altyapısına kavuştu. Çok prestijli hale geldi” dedi.

1.891 kez okundu