YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şanlı Zaferin 102. Yıldönümünü Kutladık

Anafartalar Zaferi’nin 102. yıldönümü Gelibolu Yarımadası’nda yer alan Conkbayırı ve Kabatepe bölgesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

10 Ağustos 2017 tarihinde eklendi

Anafartalar Grup Komutanı Kurmay Albay Mustafa Kemal’in yönettiği Türk Ordusunun 10 Ağustos 1915’deki muhteşem galibiyeti ile sonuçlanan Anafartalar Zaferi’nin 102. Yılı kutlamaları Conkbayırı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Anafartalar Zaferi hakkında günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmanın ardından ise “Anafartalar Kahramanı” adlı tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Conkbayırı Muharebelerinin canlandırıldığı gösteride zaman zaman duygusal anlar da yaşanırken; töreni izleyenlerin bir kısmının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Tören Anafartalar Zaferi Anı Defterinin imzalanması ile sona erdi.

Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh, Yeni Zelanda Büyükelçi Yardımcısı Ed Mcİsaac, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Binbaşı Tamer Alpul ile çok sayıda üst düzey yetkili ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Conbayırı’ndaki törenin ardından ise saat 12:15’de Kabatepe Mesire Alanında Mehteran Gösterisi ve Mevlid-i Şerif, Kur’an Tilaveti, da öğle namazı ve yemek ikramı gerçekleştirildi. Aynı günün akşamı ise Çanakkale il merkezinde Anadolu Hamidiye Tabyası’nda  saat 21:00’de “1915 Bir Hilal Uğruna” isimli müzikal tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek. 

(HABER : Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.819 kez okundu