YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şanlı Zaferin 102. Yıldönümünü Kutlayacağız

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü 18 Mart Cumartesi günü Çanakkale il merkezi ile Şehitler Abidesi’nde düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

16 Mart 2017 tarihinde eklendi

18 Mart Cumartesi günkü törenler sabah 09:00'da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Ardından 18 Mart Stadyumu’ndaki tören alanına geçilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte çok sayıda bakanın da katılmasının beklendiği Çanakkale’deki törenlerde saat 10:00'da TBMM tarafından Çanakkale şehrine verilen altın madalyanın Türk bayrağına toka edilip İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapılacak. Tören Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü’nün gösterisi ve resmi geçit töreni ile sona erecek.

İKİNCİ TÖREN ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE YAPILACAK

Aynı gün ikinci tören ise Şehitler Abidesi’nde saat 14:30’da gerçekleştirilecek. Şehitler Abidesi karşısındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından günün anlam ve önemi ile konuşmalar yapılacak. Şehitlik defterinin imzalanıp sembolik şehitlikte şehitler için dua edilmesinden sonra denizden gemilerin resmi geçit töreni izlenecek. Tören Türk Yıldızlarının uçak gösterisi ise sona erecek.

ÇANAKKALE BOĞAZ KÖPRÜSÜ’NÜN TEMELİ ATILACAK

Öte yandan yıllardan buyana yapıldı yapılacak denilen Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün temeli de yine 18 Mart 2017 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımı ile atılacak. Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Şekerkaya mevkisi ile Gelibolu’nun Sütlüce mevkisi arasında yapılacak olan ”Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü”ün temel atma töreni saat 11:00’de Lapseki ilçesine bağlı Şekerkaya mevkisinde yapılacak.

"Daelim (Kore) -Limak- SK (Kore) Yapı Merkezi Ortak Girişimci Grubu"nun 10 milyar 354 milyon 576 bin 202 lira proje bedeli ve 5,5 yıllık yapım süresi dahil toplam 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresini teklifi ile yapılacak olan Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün Cumhuriyetin 100. yıldönümü olan 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.898 kez okundu