YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şanlı Zaferin 104. Yıldönümünü Kutlayacağız

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü 18 Mart Pazartesi günü Çanakkale il merkezi ile Şehitler Abidesi’nde düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

17 Mart 2019 tarihinde eklendi

18 Mart Pazartesi günkü törenler sabah 09:00'da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayacak. TBMM tarafından Çanakkale şehrine verilen altın madalyanın Türk bayrağına toka edilme töreni ise bu yıl ilk kez stadyum yerine Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek. Çanakkale Valisi, Belediye Başkanı ve Boğaz Garnizon Komutanı’nın katılımı ile gerçekleştirilecek TBMM tarafından Çanakkale şehrine verilen altın madalyanın Türk bayrağına toka edilme töreninin ardından stadyumda yapılacak tören alanına geçilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çok sayıda bakanın da katılmasının beklendiği Çanakkale’deki tören saat 11:00’de başlayacak. Törende İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapılacak. Tören Mehteran Bölüğü’nün gösterisi ve resmi geçit töreni ile sona erecek.

İKİNCİ TÖREN ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE YAPILACAK

Aynı gün ikinci tören ise Şehitler Abidesi’nde saat 15:30’da gerçekleştirilecek. Şehitler Abidesi karşısındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından günün anlam ve önemi ile konuşmalar yapılacak. Şehitlik defterinin imzalanıp sembolik şehitlikte şehitler için dua edilmesinden sonra tören sona erecek.

GECE FENER ALAYI DÜZENLENECEK

Bu arada akşam da Çanakkale Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Fener Alayı etkinliği yapılacak. Yüzlerce kişinin katılmasının beklendiği etkinlik saat 19:30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak. Yürüyüş Yat limanı önünde sona erecek. Yürüyüşün sona ermesinin ardından ise sahilde saat 21:00’de havai fişek gösterisi düzenlenecek. Aynı gün saat 20:00’de de Şehitler Camiinde İl Müftülüğü’nün organizasyonunda şehitlerimiz için mevlit okutulacak; Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği de saat 20:15’te iskele meydanında vatandaşlara konser verecek.

(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.378 kez okundu