YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şanlı Zaferin 106. Yıldönümünü Kutlayacağız

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü 18 Mart Perşembe günü koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek program ile kutlanacak.

17 Mart 2021 tarihinde eklendi

Koronovirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan törenler, 18 Mart günü, sabah saat 10.00’da, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayacak. TBMM tarafından Çanakkale şehrine verilen altın madalyanın bayrağa toka edilmesinin ardından 21 pare top atışı gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle sona erecek.

18 Mart törenlerinin ikinci bölümü ise Şehitler Abidesi'nde devam edecek. Buradaki program saat 12.00’de çelenk sunumuyla başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardında program Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam edecek. Protokol konuşmalarının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okunacak. Şehitlik defteri imzalanıp, kabirlerine karanfil bırakılarak Mobil Müze gezilecek. Çanakkale Boğazı'nda Deniz Kuvvetleri geçit töreni sonrasında “Türk Yıldızları” ekibinin gösterisi gerçekleştirilecek. “Çanakkale Şehitler Abidesi 81 Genç 81 Bayrak Programı” kapsamında 7 genç tarafından 7 bayrak tesliminin ardından ise tören programı sona erecek.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

10.356 kez okundu