YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şanlı Zaferin 109'uncu Yıl Dönümü Etkinlikleri Başladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler, Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen tören ile başladı.

12 Mart 2024 tarihinde eklendi

Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, askerler, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Törende şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü'nün halk oyunları ekibi, gösterilerini sergiledi. Halk oyunları gösterisinin tamamlanmasının ardından tören, Mehteran Takımı'nın performansıyla devam etti.

KUTSAL EMANETLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TESLİM EDİLECEK

Gelibolu Yarımadası'ndan alınan deniz suyu ve toprak ile Türk Bayrağı, Milli Atletler Çınar Ergun ve Şimal Alkan tarafından Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'a teslim edildi. Vali Aktaş ise kutsal emanetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek üzere Milli Atletler Mehmet Serbes ve Nilhan Akaman'a teslim etti.

Çimenlik Kalesi önündeki törenin tamamlanmasının ardından protokol ve öğrenciler, Mehteran eşliğinde Çanakkale Valiliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.396 kez okundu