YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Santral Operatörüydü, Tarih Öğretmeni Oldu

24 Kasım 2011 tarihinde eklendi

Çanakkale'de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 8 yıl boyunca santral memuru olarak görev yapan görme engelli Emre Bağ, Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünü bitirerek Ezine ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde tarih öğretmeni oldu.  Aslen Kastamonulu olduğunu belirten 27 yaşındaki görme engelli Tarih öğretmeni Emre Bağ, "Ailem İstanbul'da oturuyor. Öğretmen olmaya karşı büyük bir merakım vardı. Bu sebeple de üniversite imtihanında tarih öğretmenliği bölümünü istedim. 2001 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tarih bölümünü kazandım. Görme engelli olmama rağmen Çanakkale'de tek başına yaşamımı sürdürdüm. Okulda da arkadaşlarım ders notlarını kasete okuyarak bana verdiler. Bende o ders notlarını dinleyerek sınavlara hazırlandım. Bu süre içinde de çok zorluklar çektim. Ancak gerek arkadaşlarım, gerekse öğretmenlerim bana yardımcı oldular. Bu sebeple kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
2003 YILINDA DEVLET MEMURU OLDU
Üniversite öğretimine devam ederken girdiği devlet memurluğu sınavında başarılı olarak Çanakkale'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nde santral memuru olarak göreve başladığını da belirten Bağ, "Bir yandan üniversitede okuluma giderken, diğer yandan da Milli Eğitim Müdürlüğü'nde devlet memurluğu görevime devam ediyordum. Kısa süre sonra da Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Endüstri Meslek Lisesi'ne santral memuru olarak görevlendirildim. Ancak memurluk sebebiyle okulumda devamsızlık yaşadığım için maalesef bir süre okulda sorun yaşadım. Sonunda da Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünden 9 yılda mezun olabildim. En büyük şansımda mezun olduğum gibi atmamamın yapılması oldu. 2011 yılının 28 Ocak tarihinde Ayvacık İmam Hatip Lisesi'ne, 15 Eylül 2011 tarihinde de oradan Ezine Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde tarih öğretmeni olarak atandım" dedi.
KISA SÜREDE OKULDA ÖĞRENCİLERİNİN SEVGİSİNİ KAZANDI
Okulda tarih derslerine giren Bağ, görme engelli olması sebebiyle ilk zamanlar gerek öğrencilerin, gerekse velilerin endişe yaşadığını belirterek, "Ancak bir süre sonra onlar da bunun yersiz olduğunu gördü. Ben tarih öğretmenliği konusunda kendimi çok geliştirdim. Görme engelli olmam bu eğitimi verdiremeyeceğim anlamına gelmez" dedi.  Görme engelli olması sebebiyle sınavlarda öğrencilerin kopya çekmelerinin önüne nasıl geçtiği konusunda da açıklamalarda bulunan Emre Bağ, "Görme engelli olmam benim diğer duyularımı engellemiyor. Bütün öğrencilerimi seslerinden tanıyabiliyorum. Sınavları da bir gözetmen öğretmen nezaretinde yapıyorum. Bu sebeple kopya çekme konusu olmuyor diyebilirim. Bütün öğrencilerimden de çok memnunum" dedi.  Öte yandan öğrenciler de görme engelli olmasına rağmen dersi çok iyi anlatan öğretmenleri Emre Bağ'dan çok memnun olduklarını belirterek, "Öğretmenimiz ilk derse geldiğinde 'Bu öğretmen bu dersi anlatamaz. Bu dersten kopya çeker kesin geçeriz' dedik. Ancak günler ilerledikçe çok bilgili olduğunu ve dersleri görsel olarak anlatmaya başladığını görünce kendisine inandık. Dersi sürekli gülerek anlatıyor. Bu da bizim dersi çok sevmemize neden oluyor. Kendisine bize örnek olduğu için teşekkür ediyoruz" dedi.
"AZMEDEN HER ZAMAN KAZANIR"
Emre Bağ, Çanakkale'de lise dengi okullarda görme engelli tek öğretmen olduğunu da belirterek, "Benim gibi görme engelli olanlara buradan bir mesajım olacak. Görmüyorlar diye kendilerini evlerine kapamasınlar. Ben bunlara en güzel örneğim. Azmettim ve sonunda tarih öğretmeni oldum. Onlar da bunu başarabilirler. Yeter ki bunu istesinler. Şuan Çanakkale'de öğretmenlik görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Onlar da bunu başarabilirler" dedi.  Öte yandan öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle öğretmenlerinin bu gününü elini öperek kutladılar. 

1.679 kez okundu