YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

"Seddülbahir Kalesi Müze Yapısı" Architizer A+ Awards’da Finale Kaldı

Çanakkale Savaşları'nda önemli bir role sahip olan Seddülbahir Kalesi, dünyanın en prestijli mimarlık ödülleri arasında gösterilen Architizer A+ Awards’da finale kaldı.

03 Mayıs 2024 tarihinde eklendi

"Bu topraklar üzerindeki hiçbir tarihin, hiçbir yaşanmışlığın mazide kalıp yitmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz" denilerek 2015 yılında restorasyonuna başlanan ve geçtiğimiz yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılında çalışmaların tamamlanmasının ardından ziyarete açılan Seddülbahir Kalesi'nde bulunan Müze Yapısı dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden Architizer A+ Awards'da finalist oldu. Architizer A+ Awards gibi dünyanın en saygın mimarlık ödüllerinde finale kalmayı başaran Seddülbahir Kalesi, uluslararası arenada da dikkatleri üzerine çekti.

OYLAMA 10 MAYIS'A KADAR DEVAM EDECEK

Seddülbahir Kalesi Müze Yapısı'nın Tipoloji kategorileri içerisinde yer alan "Kültürel Yapılar" başlığı altında finale kaldığı New York merkezli Architizer A+ ödüllerinde 10 Mayıs 2024 tarihine kadar oy kullanılabilecek.

Uluslararası Domus Restorasyon ve Koruma Ödülleri'nde de adından söz ettiren Seddülbahir Kalesi, farklı ülkelerden gelen 176 başvuru arasından Kısa Liste Ödülü'ne layık görülmüştü.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.428 kez okundu