YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şehit Denizaltıcılar Anıtı Adına Yakışır Hale Getiriliyor

Türk denizcilik tarihinin çeşitli dönemlerinde meydana gelen Refah, Atılay, ve Dumlupınar denizaltı facialarında şehit olan 247 denizci adına Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi Hamzakoy Feneraltı mevkiinde yaptırılan Şehit Denizaltıcılar Anıtı’nın adına yakışır hale getirilmesi için çalışmalara başlandığı açıklandı.

24 Ocak 2018 tarihinde eklendi

Denizaltını Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği (DESOYAD) tarafından Refah, Atılay, ve Dumlupınar denizaltı facialarında şehit olan 29 subay, 100 astsubay ve 118 er adına Gelibolu Belediyesi'nin tahsis ettiği Feneraltı mevkiinde temeli 4 Nisan 2003 tarihinde atılarak yapımını başlanan ve 19 Mayıs 2006 tarihinde de törenle açılışı yaptırılan Gelibolu Şehit Denizaltıcılar Anıtı’nın günümüzdeki harap hali vatandaşların tepkisini çekmişti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gelibolu Belediyesi yetkilileri 6 Haziran 2017 tarihinde çalışmalara başlanan “Altın Gerdanlık Projesi”nin etaplarından biri olan “Orduevi Sahil Yolu Mimari Peyzaj Projesi”nin içinde kalan Şehit Denizaltıcılar Anıtı’nın bulunduğu bölgedeki düzenleme çalışmalarının bu projenin tamamlanmasının ardından belediye olarak kendilerinin yapacağını belirterek; “Bu proje bütün hızıyla sürüyor. Yaz aylarına doğru “Orduevi Sahil Yolu Mimari Peyzaj Uygulama Projesi”nin tamamlanması ile birlikte belediye olarak anıtın bulunduğu alanda bizler çalışma başlatacağız. Burada bulunan denizaltılar ile ilgili materyaller belediyemize ait depolarımızda bakımları yapılarak muhafaza altında bulunuyor. Denizaltı anıtının bulunduğu bölgede bizler çalışmalarımızı daha önce yapacaktık. Fakat bu sahil yolu çalışması devam ettiği için mecburen çalışmaların bitmesini bekliyoruz. Sahil yolu projenin tamamlanması ile birlikte bu anıtta bizler çalışmayı başlatacağız. Yaz aylarına doğru burada çalışmalar tamamlanarak Şehit Denizaltıcılar Anıtımız adına yakışır bir halde ziyarete açılacak” dedi.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.247 kez okundu