YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Şehitler Abidesi Kupası” 70 Yıl Sonra Çanakkale'de

1953 yılında Çanakkale Şehitler Abidesi’nin yapımına destek olmak amacıyla düzenlenen ve Fenerbahçe’nin kazandığı “Şehitler Abidesi Kupası” 70 yıl sonra Çanakkale’ye getirildi.

25 Mart 2023 tarihinde eklendi

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Vefaspor’un katıldığı turnuvayı kazanan Fenerbahçe Spor Kulubü’nün müzesinde bulunan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında yapılan görüşmeler sonucunda Çanakkale’ye getirilen “Şehitler Abidesi Kupası” 4 ay boyunca Çanakkale kordon boyunda bulunan Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi’nde sergilenecek.

"O KUPA ŞU ANDA ÇANAKKALE'DE"

Tarihi kupayı teslim alan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir: “Biz tarihi alan başkanlığı olarak bu tarihi hikayeyi öğrendiğimizde çok heyecanlandık. Böyle ulvi bir amaç için ortaya çıkmış bir turnuvanın sonunda verilen kupanın da bir Çanakkale Şehitleri Abidesi görünümünde olduğunu görünce bu heyecanımız daha da arttı. Hemen çalışmaya başladık ve Fenerbahçe Spor Kulübü ile temas kurduk. Onların da bizim bu talebimize çok içten samimi cevabıyla birlikte o dönemki kupa şu anda Çanakkale’de. Kupa gerçekten ait olduğu yerde ve Çanakkalelilerin de bütün gelen ziyaretçilerimizin de görmesi için ziyarete açık hale geldi. Sayın Ali Koç başkanımızın şahsında bütün Fenerbahçe camiasına gönülden teşekkür ediyoruz. İnşallah her zaman olduğu gibi Çanakkale bizim ortak paydamız olmaya devam edecek. Çanakkale ruhunu her zaman kalbimizde, ruhumuzda hissedeceğiz. İnşallah buradaki bu kupayı görmeye bütün herkes gelir” şeklinde konuştu.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.312 kez okundu