YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şehitlerimiz İçin Pedal Çevirdiler

Kale Çanakkale Bisiklet Festivali'nin ikinci etabı olan Gelibolu Şehitlere Saygı etabı yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla bugün saat 10:30'da start aldı.

25 Mart 2018 tarihinde eklendi

Kale Grubu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve GTP Turizm A.Ş'nin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Kale Çanakkale Bisiklet Festivali'nin ikinci etabı için katılımcılar sabahın erken saatlerinden itibaren Eceabat'da yerlerini aldı. Saat 10:30'da Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Kale Grubu Kurumsal İletişim Başkanı Rana Birden Çorbacıoğlu'nun katılımlarıyla başlangıç düdüğü çalınan Gelibolu Şehitlere Saygı etabı start aldı.

Bu etapta Çanakkale Savaşı'nda şehit olan kahramanlarıız için 56 kilometre pedal çeviren bisikletçiler Kilitbahir köyünden geçerek, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Kavşağı, Alçıtepe Bakı Terası, Yarbay Hasan Bey Şehitliği rotasını izleyerek Şehitler Abidesi'ne ulaştı. Dönüş içinde aynı rota kullanıldı. Bisiklet festivalinin ikinci etabının tamamlanmasının ardından Namazgah Tabyası önünde düzenlenen törende bisikletçilere katılım madalyaları ve belgeleri verildi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.491 kez okundu