YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şehitlikler Kurban Bayramı’da Ziyaretçi Akınına Uğradı

Tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

24 Temmuz 2021 tarihinde eklendi

Kurban Bayramı’nda gerek turlar aracılığı ile gerekse özel araçları ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkına gelen ziyaretçiler sebebiyle tarihi yarımadadaki şehitliklerde adım atacak yer kalmazken, binlerce kişi bölgede duygusal anlar yaşadı.

Özellikle turlar aracılığı ile tarihi yarımadayı gezen ziyaretçiler rehberlerin bölge ile ilgili anlattıklarını dikkatle dinleyip alanda bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Balan Başkanlığı yetkilileri Korona Virüs salgını kapsamında bölgede aldıkları sıkı önlemler sebebiyle bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtirlerken, ziyaretçilerin bir sorun yaşamaması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade ettiler.

Yetkililer Çanakkale Savaşlarının çetin olarak yaşandığı Gelibolu Yarımadası’na ziyaretçi akınının bayramdan sonra da devam edeceğini ifade ederek ziyaretçilerin Korona Virüs önlemlerine dikkat etmelerini istediler.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.700 kez okundu