YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Seramik Müzesinde Cam ve Seramiğin Uyumunu Anlattı

Çanakkale Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Geleneksel Çanakkale Seramikleri Çalışma grubunun ilk söyleşisi Seramik Müzesinde ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Ergün Arda’nın katılımıyla gerçekleşti. 

18 Kasım 2015 tarihinde eklendi

Geleneksel Çanakkale Seramikleri Çalışma grubu kolaylaştırıcısı Sinem Kınay, “Amacımız seramik müzesinde her ay bir konuşmacının katılımıyla bilgilendirici, eğitici bir sohbet ortamı oluşturmaktır. Çalışma Gurubu olarak bu etkinlikleri gönüllü olarak yapmaktayız. Bilgisi, tecrübesi, fikirleri olan arkadaşları aramızda görmek isteriz” dedi.

Cam ve Seramiğin uyumunu Çanakkale tarihi ile buluşturan ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Ergün Arda sunumunda çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Fırında cam şekillendirme sürecini bir sanatta yeterlilik sürecinin ön aşamaları olduğu için özellikle seramik eğitiminde eğitim alan öğrencilerin yararlanabileceği bir kaynak oluşturmak için başlanan bilimsel bir caba olarak özetleyen Arda; “Yöntem ve malzeme olarak Çömlekçi Çarkı şekillendirerek yapılan model ve model kalıplarla cam şekillendirme uygulamalarıyla, Isıya dayanıklı alçı ile model kalıp yapımıyla, Ytong inşaat malzemesi kullanarak yapılabilecek model kalıplarla, Metal saç malzemeler ve cam elyaf malzemelerle olarak gruplarda toplayabiliriz. Bu yorumlamalar gelenekselden çağdaşa başlığı ile daha düzgün kişisel yorumlar ve yorumlamalar tecrübeleri ile devam edecektir” dedi

1.662 kez okundu