YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Siirtli 184 Öğrenci Çanakkale’yi Gezdi

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında, Siirt'ten gelen 184 öğrenci Çanakkale’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

07 Ekim 2017 tarihinde eklendi

İçişleri Bakanlığı’nın 180 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilen 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında 184 Siirtli öğrenci uçakla Çanakkale’ye geldi.

Çanakkale’de Eceabat’taki konuk evinde kalan öğrenciler 3 gün süresince profesyonel rehberler eşliğinde şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezerek rehberlerden bilgiler aldılar. Çanakkale Savaşları’nın gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası’nın yarısına Troia Antik Kenti, Çimenlik Kalesi , Aynalı Çarşı gibi şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen Siirtli öğrenciler ayrıca boğaz turu da yaptı.

Valiliği de ziyaret eden Siirtli öğrenciler giriş kapısında Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ardından valilik karşısında bulunan ünlü Troy Atı önünde de bir fotoğraf çektiren öğrenciler ilk kez Çanakkale’ye geldiklerini ifade ederek,  etkinliği düzenleyenlere teşekkür ettiler.

Öte yandan proje kapsamında 2018 yılında Siirt’ten bin 400 öğrencinin Çanakkale’ye götürüleceği öğrenildi.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (SİİRTLİ 184 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’Yİ GEZDİ)
1.991 kez okundu