YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Son Düşman Askeri Bugün Yarımadadan Ayrılmıştı…

Son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası’ndan ayrılmasının 104. yılı kapsamında Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir Köyü’nde tören düzenlendi.

09 Ocak 2020 tarihinde eklendi

Seddülbahir Kalesi’nde gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Avustralya Konsolosu Lucas Robson, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende askeri bando takımı ve mehteran topluluğu tarafından marşlar seslendirildi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin de okunduğu törende bir konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 9 Ocak tarihinin önemine değinerek, “ Bugün 9 Ocak. Zafer günümüzdür. Kutlu olsun. Bugün, bu mukaddes topraklardan, son düşman çizmesinin terk edip gittiği, firar ettiği gündür. Yaklaşık 8,5 ay süren onurlu bir savunmadan sonra hilalin galip geldiği gün. Bağımsızlığımızın sembolü hilalimizi yere düşürmemek için, dönmemek üzere Çanakkale’ye gelip toprağa düşen ama bayrağı, ezanı, vatanı düşürmeyenlerin galip geldiği gün. Bugün memleketin kararan ufuklarında, şafağın sökmeye başladığı gündür. Uzun yıllardır süren bir geri çekilme sürecimizden sonra, “Buradan bir adım geriye gitmem” dediğimiz gündür. “Son Kale” Çanakkale'nin düşmediği gündür” dedi.

Törende ayrıca Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da bir konuşma yaptı. Etkinlik  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.166 kez okundu