YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Son Mektup” Filminin Çekimlerine Başlanıyor

17 Mart 2014 tarihinde eklendi

“Son Mektup” isimli sinema filminin çekimlerine önümüzdeki günlerde Çanakkale’de başlanıyor. Yapımcılığını Sepya Filmciliğin gerçekleştirdiği “Son Mektup” isimli uzun metrajlı filmin Çanakkale’deki çekimlerine önümüzdeki hafta içinde başlanacağını belirten yetkililer, “Projemiz başta Başbakanlık Tanıtma Fonu olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Çanakkale Valiliği’nin destekleri ile hazırlanıyor. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni tarihsel baz olarak alan ve ülkemizin yetiştirdiği en yetkin kadrolarla hazırlanmakta olan filmimiz, teknik olarak da türünün en ileri örneği olacak şekilde tasarlandı ve  ülkemizde bu tarzda bugüne kadar yapılan en yüksek bütçeli sinema filmi olacak. Film çekimlerimiz yaklaşık 7 hafta Çanakkale’de ve 1 hafta da İstanbul’da olacak şekilde planlandı. Mart 2015’te sinemalarda gösterime girecek olan filmimizin ilk galası da Çanakkale’de yapılacak” dedi.
Film Savaş Sırasında Yaşanan Bir Aşkı Anlatıyor
Filmin konusu hakkında da bilgi veren yetkililer, “Avrupa’da 1914’te 1. Dünya Harbi’nin başlamasından kısa bir süre sonra Türkler de kendilerini harbin içerisinde bulurlar. Harpte Almanya ile beraber hareket eden Osmanlı İmparatorluğu tarih sahnesinde son yıllarını yaşar. O günlerde gönüllü olarak Çanakkale’ye giden ve orada tanışan Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşire, bir yandan vazifelerini yerine getirmek için koştururken, diğer yandan da Fuat isminde kimsesiz bir çocuğu korumak için birlikte mücadele etmeye başlarlar. İngilizlerin bir hava baskınında Salih Yüzbaşı’nın ona yardımı sayesinde kurtarılan kimsesiz çocuk Fuat , Nihal hemşirenin kanatları altına sığınarak Salih Yüzbaşı ile Nihal’in daha da yakınlaşmasına vesile olur. Bu beraberlik kısa sürede “harp şartlarında dile getirilemeyen” büyük bir aşka dönüşür. 18 Mart’a kadar süren çatışmalarda Salih Ekrem Yüzbaşı, Nihal Hemşire, Nusrat Mayın Gemisi’nin Kaptanı Hakkı Yüzbaşı, Doktor Ragıp Yüzbaşı ve Erika Hemşire bir yandan bütün gayretleri ile vatan müdafaasına koşarken, diğer yandan da ayrılmaz dostluklar kurarlar… Filmin Hikayesi’de bu şekilde devam eder” dedi.
Filmde Ünlü Oyuncular Rol Alacak
Yönetmenliğini ve Yapımcılığını Özhan Eren’in gerçekleştirdiği filmde ise Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Nermin Hüseynova ve Barbara Sotelsek ile dev bir oyuncu kadrosu yer alacak. Önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak filmin 7 haftada tamamlanması ve Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı Mart ayında vizyona girmesi bekleniyor. (ÖZEL HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

7.524 kez okundu