YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Su Altında Tek Nefeste 165 Metre Yüzerek Dünya Rekoru Kırdı

Çanakkaleli Milli dalışçı Birgül Erken, Ayvacık ilçesinde yaptığı dalışta 160 metre olan “tek nefesle su altında paletle yatay en uzun mesafe yüzme” kategorisinde 165 metreye ulaşarak Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı.

10 Ağustos 2020 tarihinde eklendi

Çanakkaleli Milli dalışçı Birgül Erken, sağlık çalışanlarının fedakarlığına ve kadın cinayetlerine dikkati çekmek amacıyla Anafartalar Zaferi’nin 105. yıl dönümünde Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Sokakağzı mevkiinde “tek nefesle su altında paletle yatay en uzun mesafe yüzme” kategorisinde dünya rekoru kırmak için sabah 10:00’da denize girdi.

Sahilde çok sayıda kişinin de izlediği etkinlikte 160 metreyle Rus sporcu Veronika Kravtcova’ya ait olan 160 metrelik “tek nefesle su altında paletle yatay en uzun mesafe yüzme" dünya rekorunu 165 metreye çıkarmayı hedefleyen Çanakkaleli Milli Dalışçı Birgül Erken, yaptığı dalışta bunu başardı ve 165 metreye ulaştı.

Öte yandan rekor denemesi sırasında güvenlik dalgıçlarından birinin milli sporcunun koluna temas etmesi nedeniyle Brezilyalı hakem rekorun tekrar değerlendirmesine karar verdi.

Dalışın ardından açıklamalarda bulunan Milli Dalışçı Birgül Erken, bu rekor denemesi için aylardır hazırlandığını belirterek, “Rekoru kırdık. Ancak bir terslik oldu. Bir protokol hatası gerçekleşti. Ekipte biri bana dokundu. Protokol hatasıyla Guinness’e sunacağız. Kabul ederlerse rekor geçerli sayılacak” dedi.

Protokol hatası sebebiyle sudaki video çekimlerinin Guinness yetkililerince izleneceği, ardından yeni dünya rekorunun onayına karar verileceği öğrenildi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (MİLLİ DALIŞÇI BİRGÜL ERKEN SU ALTINDA TEK NEFESTE 165 METRE YÜZEREK DÜNYA REKORU KIRDI)
27.936 kez okundu