YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Süs Tavukları Çanakkale’de Beğeniye Sunuldu

Çanakkale’de yeni kurulan “Süs Tavukları Yetiştiriciliği ve Kanatlı Yaban Hayvanları Koruma Derneği” (ÇATAVDER) tarafından düzenlenen etkinlikle Türkiye’nin dörtbir yanından yüzlerce süs tavuğu beğeniye sunuldu.

26 Kasım 2017 tarihinde eklendi

Yeni Kordondaki Dabakoğlu Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Süs Tavukları Yetiştiriciliği ve Kanatlı Yaban Hayvanları Koruma Derneği (ÇATAVDER) Çanakkale Şube Başkanı Aydın Yılmaz, kurdukları yeni derneklerinin ilk etkinliğini yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek; “Türkiye’nin dörtbir yanından Çanakkale’ye gelen dernek üyelerimiz burada nadide hayvanlarını beğeniye sunuyorlar. Burada beğeniye sunulan hayvanlar normal tavuk gibi değiller. Bunlar hobi amaçlı beslenen cins tavuklar. Türkiye’nin dörtbir yanından 300 kişinin katıldığı etkinlikte 300’e yakın tavuk yer alıyor. Katılımları sebebiyle bütün dernek üyesi arkadaşlarımıza ve etkinliğe katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”” dedi.

“ÇOK YAKINDA BAHÇESİ OLAN HERKES MEVZUATLARA UYGUN ŞEKİLDE KİMSE TARAFINDAN RAHATSIZ EDİLMEDEN BAHÇELERİNDE SÜS TAVUĞU YETİŞTİREBİLECEK”

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Başkanı Ömer Kılıçoğlu da yaptığı konuşmada federasyonun kuruluşu ile ilgili bir açıklama yaparak, “Bundan 7 yıl önce bu işe gönül vermiş bir avuç insan olarak Türkiye’de bu hobiyi canlandırabilmek ve ileriye taşıyabilmek için bir şeyler yapmaya karar verdik. Bu çok meşakkatli bir süreçti. Kimse hem süs tavukçuluğunu, hem dernekçiliği, hem de federasyonun ne demek olduğunu bilmiyorlardı. Biz yılmadık canla başla çalışarak Türkiye genelinde derneklerimizi kurduk ve ardından da federasyon çatısı altında bir araya gelerek Avrupa Konfederasyonuna kayıt işlemlerimizi gerçekleştirdik” dedi.

Süs Tavukları Yetiştiriciliği ve Kanatlı Yaban Hayvanları Koruma Derneği üyelerinin çektikleri sıkıntıları çok iyi bildiklerini de belirten Federasyon Başkanı Ömer Kılıçoğlu, “Bunların en başında belediyelerle, zabıtalarla yaşadığınız sıkıntılar var. Bu konuda sorunların çözümü için federasyonumuz çalışıyor. Tarım Bakanlığı’na yazdığımız dilekçeler neticeye ulaştı ve bizlere cevapları geldi. Bunan ile ilgili taleplerimizi bir raporla bakanlığa giderek ileteceğiz. Bu konuda ülkemizde süs tavukçuluğu ile ilgili mevzuatın yazılması konusunda ilk basamağın atıldığını söyleyebilirim. Allah nasip ederse de çok yakında bahçesi olan herkes mevzuatlara uygun şekilde kimse tarafından rahatsız edilmeden bahçelerinde süs tavuğu yetiştirebilecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mezat etkinliğine geçildi. Türkiye’nin dörtbir yanından gelen dernek üyelerinin beğeniye sunduğu hobi amaçlı tavuklar yüksek fiyatlara satıldı. Öte yandan etkinliğe katılanlar birbirinden güzel cins tavukların fotoğraflarını çekmek için adeta birbirleri ile yarıştı.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (SÜS TAVUKLARI ÇANAKKALE’DE BEĞENİYE SUNULDU)
3.030 kez okundu