YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tarihi Alan 2 Haziran'da Uluslararası Organizasyona Ev Sahipliği Yapacak

Gelibolu Tarihi Alanı, ev sahipliği yaptığı Uluslararası Gelibolu Maratonu, Bisiklet Maratonu ve Binicilik gibi birçok etkinliğin ardından bir uluslararası etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

23 Kasım 2023 tarihinde eklendi

Dünya çapındaki en büyük spor etkinliklerinden biri olan triatlon organizasyonu, 2 Haziran 2024 tarihinde Gelibolu Tarihi Alanı’nda geniş bir katılımla gerçekleşecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu'nun organizasyonu ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Challenge Gallipoli etkinliği, binlerce sporcunun Yarımada’ya gelmesine olanak tanıyacak.

Gelibolu Tarihi Alanı’nın eşsiz doğası, spor için uygun arazi yapısı ve tarihle iç içe geçmiş atmosferi, sporcular ve izleyiciler için muazzam bir hafta sonu programı sunacak.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, tarihin tepelerden ve kıyılardan yankılandığı Gelibolu'nun kalbinde, dayanıklılık ve zafer ruhu ortaya çıktığını anlatarak, “Tıpkı askerlerin bir zamanlar bu tarihi toprakların zorluklarıyla yüzleştiği gibi, modern triatletler de kendi mücadelelerini kazanacak. Challenge Gelibolu ile triatletler sırasıyla serin sularda yüzecek, rüzgâra karşı bisiklet sürecek, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu korunaklı bir bölgede koşacak. Triatletler, tarihin ve triatlonun buluştuğu Gelibolu bölgesinin hem geçmişin yankıları hem de bugünün adımları açısından dayanıklılığın canlı bir kanıtı olduğunu deneyimleyecek” diye konuştu.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise Çanakkale Boğazı'nın sonsuzlukla buluştuğu noktada Gelibolu'nun, zamanı aşan bir cesaretin kanıtı olarak durduğunu anlatarak, "Burada, tepelerde ve topraklarda yankılanan yiğitlik sesleri, ulusları ortak bir hafızada birbirine bağlayan birlik, fedakârlık ve kalıcı ruhun öyküsünü anlatıyor. Challenge Gelibolu, sporculara sadece bir yarış değil, aynı zamanda tarih ve güzelliklerle dolu bu toprakların ruhunu hissedebilecekleri bir macera da sunuyor” ifadelerini kullandı.

JORT VLAM: “BURADA TRIATLON YARIŞI DÜZENLEMEK BÜYÜK ONUR”

Hollanda merkezli Challenge Family’nin CEO’su Jort Vlam da şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye Triatlon Federasyonu ile uzun soluklu iş birliğimizin ilk adımını bu yıl eylül ayında Challenge İstanbul organizasyonu ile attık. Şimdi Gelibolu için heyecanlıyız. Burada bir triatlon yarışı düzenlemek büyük bir onur. Çünkü biz bizden öncekilerin fedakârlık ettiği barışa değer veriyoruz. Hiç şüphe yok ki bu, pek çok nedenden dolayı hatırlanması gereken bir yarış olacak. Tarih, olağanüstü doğal güzellikler, sıcak Türk misafirperverliği ve zamanın ötesinde bir rota. Dünyanın her yerinden gelen sporculara unutulmaz bir deneyim yaratmak için Türkiye Triatlon Federasyonu ile bir kez daha çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.660 kez okundu