YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir'e Liyakat Nişanı Takdim Edildi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’e Yeni Zelanda Devleti tarafından Liyakat Nişanı Onursal Üyeliği takdim edildi.

11 Mayıs 2024 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Türkiye-Yeni Zelanda ilişkilerine katkılarından dolayı 2024 yılı Yeni Zelanda Liyakat Nişanı Onursal Üyeliği ile ödüllendirilmişti. Liyakat Nişanı, 31 Aralık 2023 tarihinde açıklanan listede tek Türk isim olarak yer alan Kaşdemir’e Yeni Zelanda Genel Valisi Cindy Kiro tarafından takdim edildi. Yeni Zelanda'da düzenlenen törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ile çok sayıda Yeni Zelandalı üst düzey yönetici katılım sağladı.

Geçtiğimiz aylarda Yeni Zelanda Başbakanlığı ve Kabine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yeni Zelanda ve İngiliz Milletler Topluluğu Savaş Mezarlarının bulunduğu Tarihi Alan'ın korunmasında ve Yeni Zelanda için ulusal öneme sahip Tarihi Alan'nda her yıl düzenlenen Anzak Günü anma törenlerinin güvenli şekilde gerçekleşmesine sağladığı katkılardan dolayı Türk hükümetinin sorumlu üst düzey yetkilisi olan İsmail Kaşdemir'in Yeni Zelanda Liyakat Nişanı Onursal Üyeliği'ne layık görüldüğü belirtilmişti.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.520 kez okundu