YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tarihi Mozaiklerin Geçmişi Araştırılıyor

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Güreci Köyü yakınlarında yapılan kaçak kazı sırasında zeminde bulunan tarihi değeri olan mozaiklerin olduğu bölgede kurtarma kazısı başlatıldı.

13 Haziran 2019 tarihinde eklendi

Lapseki ilçesine bağlı Güreci köyü Üstünlü mevkiinde, Fahrettin Enan’a ait tarım arazisinde kaçak kazı yapıldığı ihbarını olan jandarma ekipleri bölgede yaptıkları operasyonda 4 kişiyi suçüstü yakalamışlar ve kaçak kazı yapılan alanda da geometrik desenleri, madalyon şekilleri ve antik yazıları ile bir zemin mozaiği bulunmuştu. Olayın ardından ise yakalanan 4 kişi işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Tarihi özelliği bulunan zemin mozaiklerinin bulunmasının ardından devreye giren Çanakkale Müze Müdürlüğü ekipleri bu olayın ardından bölgede kurtarma kazısı başlattı. Kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeye giden Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, kazı alanında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Kemal Dokuz’a Çanakkale Müze Müdürü Ali Atmaca ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Sevim Ateş eşlik etti.

Kurtarma kazılarının ardından yer mozaiklerinin hangi döneme ait olduğu ve bölgede başka tarihi eser olup olmadığı ortaya çıkacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.529 kez okundu