YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tarihi Yarımadada “Ağadere Kızılay Mecruhin Hastanesi” Kurulacak

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Kızılay Genel Müdürlüğü arasında “Çanakkale Zaferi’nde Kızılay” adlı projenin protokolü imzalandı.

05 Ocak 2020 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık tarafından imzalanan protokol ile Çanakkale Muharebelerinin şefkat eli olan Kızılay’ın bayrağı “Hilal-i Ahmer”in 1915'de olduğu gibi Tarihi Alan'da dalgalanmaya devam edeceği açıklandı.
Proji kapsamında muharebe dönemindeki kahramanlıkları anlatmak amacıyla “Ağadere Kızılay Mecruhin Hastanesi” kurularak, bünyesindeki müze alanı ile cephe gerisinde sahra hastanelerinde verilen yaşam mücadelesi ziyaretçilere anlatılacak.

18 Mart 2020 tarihine kadar ziyarete açılması planlan “Çanakkale Zaferi'nde Kızılay” adlı proje ile; yaralı askerlerin tedavi, bakım ve sevkini gerçekleştiren ve eski adı “Hilal-i Ahmer Cemiyeti” olan Kızılay'ın muharebe zamanında yaptığı mücadele ve fedakarlıklara ziyaretçiler artık Tarihi Alan'da tanık olabilecekler.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.425 kez okundu