YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tarihi Yarımadada “Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi” Kurulacak

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) arasında Gelibolu Yarımadası’nda “Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi” kurulmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

03 Temmuz 2019 tarihinde eklendi

Sağlık Bilimler Üniversitesi Rektörlük Binası’nda düzenlenen törene Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve kurum amirleri katıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir yaptığı konuşmada Gelibolu Yarımadası’nda kurulacak “Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi”nin önemine değinerek, “Bu müstesna topraklara hizmet ederken hiç beklemediğimiz bir anda Sağlık Bilimleri Üniversitemizden bize bir heyet geldi. “Biz de buraya yapılan hizmetlere katkı vermek, yardımcı olmak istiyoruz” dediler. Böyle bir teklifle gelince biz çok mutlu olduk. Hemen çalışmaya başladıktan sonra Tarihi Alanda Çanakkale Şehitlikleri'nde bir eksiklik olan askeri hastane müzesinin tamamlanmasında büyük bir rol oynandı. Şükür ki beraber tamamladığımız müze Tarihi Alan’da en çok ziyaret edilen noktaların başında yer almaya başladı” dedi.

Prof. Dr. Sayın Erdöl ise törende yaptığı konuşmada, Türk tarihinin altın sayfalarından olan, eşsiz kahramanlıkların yaşandığı, vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği, ülkenin her köşesinden gelen gençlerin kutsal saydığı değerler için canını feda ederek "Çanakkale Geçilmez" destanını yazdığı Gelibolu Yarımadası'nda kurulacak müze için protokol imzaladıklarını ifade etti.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.005 kez okundu