YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tarihi Yarımadada Şehitler Anısına Pedal Çevirdiler

Çanakkale’de GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile gerçekleştirilen ve 3 bine yakın bisikletseverin katıldığı “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu”nun ikinci ve son etabı  “Şehitler Abidesi Turu” ile başladı.

26 Mart 2017 tarihinde eklendi

Önceki gün gerçekleştirilen 37 kilometrelik “Troia Etabı” başlayan “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu”nun son etabı olan “Şehitler Abidesi Turu” sabah  Eceabat iskele meydanından verilen start ile başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer ve Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’in başlangıç noktasından startı vermesiyle başlayan “Şehitler Abidesi Turu”na katılacak olan 3 bine yakın bisikletsever sırasıyla Simülasyon Merkezi, Kum Motel, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Şahindere, Behramlı, Seyit Onbaşı Anıtı güzergahını takip ederek Kilitbahir’de etkinliği sonlandıracaklar. Etkinlik sonunda katılımcılara günün anısına madalya ve katılım belgeleri verilecek.

GELİBOLU YARIMADASI’NDA 26 MART 2017 PAZAR GÜNÜ YOLLAR KAPALI OLACAK

Öte yandan bisiklet turu sebebiyle 26 Mart 2017 Pazar günü Gelibolu Yarımadası’nda bazı yollar akşam 19:00’a kadar kapalı olacak. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 26 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu” Tarihe Saygı Etabı güzergahı üzerinde bulunan Kilitbahir-Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Soğanlıdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Bakı Terası yollarının akşam 19.00’a kadar ziyarete kapalı olduğunu ifade edilerk, “Bu saatler arasında Şehitler Abidesine Kilye, Kabatepe hattından ulaşım sağlanacaktır. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile 57. Piyade Alayı, Conkbayırı, bölgesi ziyarete açık olacaktır” denildi.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.535 kez okundu