YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tarihi Yarımadadaki Kanlıdere Şehitliği İhya Edilecek

Çanakkale Savaşı Destanının yazıldığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda bulunan Kanlıdere Şehitliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında ihya edilecek.

24 Haziran 2021 tarihinde eklendi

Kanlıdere Şehitliği’nin ihya edilmesi projesi kapsamda Çanakkale Savaşı Destanının yazıldığı Tarihi Alan’da yer alan, Balıkesirli şehitlerin de bulunduğu Kanlıdere Şehitliği’nin ihya edilmesine yönelik işbirliği protokolü, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Yasin Sagay tarafından imzalandı.

Programa Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Bandırma Belediyesi Başkanı Av. Tolga Tosun, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Erdek Belediye Başkanı V. Canan Kırdar, İvrindi Belediyesi Başkanı Yusuf Cengiz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, Sungurlu Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Balıkesir’den gelen heyet ve çok sayıda davetli katıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında protokolün imzalanmasından sonra Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinin gezilmesi, Kanlıdere Şehitliği ziyareti ve şehitler için dua okunması ile devam eden program Şehitler Abidesi’nin ziyaret edilmesiyle son buldu.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan ve inşai faaliyeti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kanlıdere Şehitlik Projesiyle şehitlerimizin vatan savunması için vermiş oldukları üstün mücadele ruhu ve dik duruşları ile savaşın kazanılması, şehitlik anıtı ile sembolize edilerek kalıcı bir iz bırakılması amaçlanıyor. Vatanın bağrındaki şehitlerimizin, toprak üstünde betimlenmesi amacıyla simgesel mezar taşlarının kullanılacağı projede Balıkesirli şehitlerin kimlikleri de hazırlanacak bilgilendirme duvarında ayrı ayrı yer alacak.

Kanlıdere Şehitlik İhya Projesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.376 kez okundu