YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tatil Bitti, Binlerce Öğrenci Yeniden Okullarında

Yaz tatilinin sona ermesi ile birlikte bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale'de de binlerce öğrenci yeniden okullarına geri dönerek ders başı yaptı.

19 Eylül 2016 tarihinde eklendi

2016/2017 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle Çanakkale’de de Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu’nda “İlköğretim Haftası Kutlama Programı” düzenlendi.

Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale Protokolü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul kurum yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunmasından sonra Vali Orhan Tavlı ve İl Millî Eğitim Müdürü Zülküf Memiş günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra halk oyunları gösterisi yapıldı. 4. sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine “Okula Hoş Geldiniz” çiçeği sunuldu. “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temasının hakim olduğu İlköğretim Haftası Kutlama Programında 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti tutan öğrenciler nöbet devir-teslim töreni gerçekleştirdi. Okulların ilk günü olan 19 Eylül’ün aynı zamanda Gaziler Günü olması nedeni ile öğrenciler tarafından şehit ve gazi ailelerine çiçek takdim edildi.

Programın sonunda Vali Orhan Tavlı bazı sınıfları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerin ilk ders heyecanlarına ortak oldu.

(HABER : AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.897 kez okundu