YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tatilciler Çanakkale’de Trafiği Felç Etti!

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini yurdun değişik bölgelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüş çilesi erken başladı. Tatilin bitmesine 3 gün kala yola çıkanlar Çanakkale’de trafiği felç etti. Şehir merkezinde kilometrelerce uzunlukla vapur kuyruğu oluştu.

07 Temmuz 2016 tarihinde eklendi

Ramazan Bayramı’nı yurdun değişik bölgelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüşlerinde feribotları tercih etmesi sebebiyle Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu hatlarında oluşan yoğunluk feribotların saatsiz seferi yapması ile en aza indirilmeyi çalışılıyor. Hafta sonu trafiğin daha yoğun olacağını hesap ederek 3 gün önceden yola çıkan tatilciler Çanakkale şehir merkezinde yaklaşık 1-2 kilometrelik kuyruk oluşmasına sebep oldular. Şehir merkezinde trafiğin felç olması sebebiyle vatandaşlar bu duruma tepki gösterirlerken, toplu taşıma araçları da bu araçların arasında kaldığından seferlerini güçlükle yapabiliyor. Bu arada 1-2 kilometrelik kuyruğun sonuna geçmek yerine zaman zaman arabalı vapur sırasına mahalle aralarından girmek isteyen sürücülere tepki gösteren diğer sürücüler arasında tartışmalar yaşanıyor. Trafik ekiplerinin de büyük çaba sarfettiği vapur kuyruğunda yönlendirmelerle bu sorunun önüne geçilmeye çalışılıyor.

Öğle saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 6, Gelibolu-Lapseki hattında da 4 olmak üzere GESTAŞ’a ait toplam 10 arabalı vapur saatsiz olarak sefer yaparak araçları Asya ile Avrupa arasında taşımaya devam ediyor. Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasındaki arabalı vapur seferlerinin de aralıksız olarak devam ettiğini belirten yetkililer, bu hatlarda sıkıntının yaşanmaması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade ettiler.

Ramazan Bayramı tatilinden dönen vatandaşlar ise şuan için yollarda aşırı bir yoğunluğunun olmadığını belirtirlerken, özellikle vapur kuyruğu sırasında il merkezinde bir yığılmanın olduğunu söylediler. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de araç yoğunluğu sebebiyle vapur iskeleleri ile karayollarında önlemlerini arttırdı.

KEPEZ-ECEABAT HATTI NEDEN KULLANILMIYOR?

Öte yandan her bayram Çanakkale şehir merkezinde aynı durumun yaşandığını belirten Çanakkaleliler ise bu duruma tepki gösterdiler. Feribot iskelesinin şehir merkezinden başka bir yere alınmasının gerektiğini belirten vatandaşlar, “Bu konuda daha önce bir proje vardı. Karacaören altına bir iskele yapılacak ve feribotlar oradan Asya ile Avrupa arasındaki seferlerini yapacaktı. Bu proje daha sonra Boğaz Köprüsü yapılacak denilerek durduruldu. Boğaz köprüsü yapılsa da bizler bu feribot iskelesinin yine de Karacaören altına yapılmasını istiyoruz. Şehir merkezinde bir feribot iskelesi olamaz. Bu trafik burada şehirliye işkence çektiriyor. Yüzlerce araç her bayram şehir merkezinde bizlere çile çektiriyor. Ana caddelerde yürüyemez hale geliyoruz. Toplu taşıma araçları çalışamıyor, ambulanslar dahi hastaları sağlık birimlerine götüremiyor. Bunlar uzun sürede yapılacak çalışmalar. Bayram günlerinde hiç olmazsa bu araçlar Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hattında değil de, Kepez-Eceabat ve Kepez-Kilitbahir hattında yapılsın. Böylece araçlar şehir merkezine girmeden doğrudan şehirlerarası yola çıkabilir. Şehir merkezinde de trafik işkencesi sona erer. Yetkililerin özellikle önümüzdeki Kurban Bayramı’nda bu uygulamayı yapmalarını istiyoruz. Kurban Bayramı’nda seferler Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir yerine Kepez-Eceabat ve Kepez-Kilitbahir hattında olabilir” dediler.

Öte yandan Çanakkale-Eceabat, Lapseki-Gelibolu, Bozcaada-Geyikli ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında 9 günlük bayram tatilinin sona ereceği hafta sonu araç yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

(HABER / GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (TATİLCİLER ÇANAKKALE’DE TRAFİĞİ FELÇ ETTİ)
6.452 kez okundu