YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tatilcilerden Erken Dönüş Sürprizi

Kurban Bayramı’nın 9 gün olmasıyla birlikte tatil bölgelerine akın eden vatandaşlar erken dönüşe geçince Çanakkale ve Lapseki iskelelerinde araç yoğunluğu yaşanmaya başladı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ firması da 14 feribotla aralıksız olarak sefer yaparak bu yoğunluğu ortadan kaldırmaya çalıştı.

14 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatilinde Çanakkale’de gidiş dönüşlerle birlikte yaklaşık 180 bin aracın taşındığını belirten GESTAŞ A.Ş yetkilileri Kurban Bayramı’nda da bu yoğunluğun yaşanacağını bildikleri için önlemlerini önceden aldıklarını ifade ettiler. Tatilcilerin geri dönüşlerinin erken başlaması ile birlikte Lapseki-Gelibolu hattında 5, Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında 7, Gökçeada ve Bozcaada hattında da 2’şer olmak üzere toplam 14 gemi ile seferlerin aralıksız olarak ring usulü yapıldığını belirten yetkililer araç yoğunluğunu ortadan kaldırmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söylediler.  Geçmiş dönemlerde günlük ortalama 17 bin 500 aracın GESTAŞ gemilerini kullandığını, bu rakamın geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda 20 bin seviyelerine ulaştığını da belirten yetkililer, bu yoğunluğa rağmen arabalı vapur bekleyen araç sürücülerinin en kısa sürede Asya ile Avrupa arasında ulaşımlarını sağladıklarını belirterek Kurban Bayramı’nda da gerekli önlemlerin alındığını ifade ettiler.

FERİBOTLAR ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Bayram tatili boyunca Çanakkale’de adalarla birlikte 14 gemisiyle ring sistemiyle sefer yapan şirket, Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında hemen hemen 15 dakikada bir, Lapseki-Gelibolu hattında 25 dakikada bir, Bozcaada hattında 45 dakikada bir, Gökçeada hattında ise 1,5 saatte bir sefer düzenliyor. Feribot trafiği gece gündüz 24 saat boyunca devam edecek ve maksimum seviyede seferlerle araç ve yolcu taşımacılığı gerçekleşecek.

BOZCAADA DÖNÜŞLERİNDE REZERVASYON KOLAYLIĞI SAĞLANIYOR

Öte yandan bu yaz ilk kez Bozcaada dönüşlerinde online rezervasyon sistemini hizmete sunan GESTAŞ, yaz boyunca devam eden hizmeti bayram tatilinde de sürdürüyor. Bozcaada’ya gelen yerli ve yabancı turistlere dönüşlerde geçiş kolaylığı sağlayan bu sistem, Kurban Bayramı tatilinde de adadaki ulaşımı bir hayli rahatlatacak. Saat 20.00’a kadar olan seferlerde www.gdu.com.tr üzerinden veya 444 0 752 numaralı çağrı merkezinden rezervasyon yaptırılması gerekirken 20.00’den sonraki seferler ise sıra usulüyle gerçekleşiyor.

(HABER/GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (TATİLCİLERDEN ERKEN DÖNÜŞ SÜRPRİZİ)
3.336 kez okundu