YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tatilcilerin Dönüş Çilesi Başladı

4 günlük Ramazan Bayramı’nı yurdun değişik bölgelerde geçiren tatilcilerin geri dönüş çilesi başladı.

27 Haziran 2017 tarihinde eklendi

Ramazan Bayramı'nı yurdun değişik bölgelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüşlerinde feribotları tercih etmesi sebebiyle Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu hatlarında yoğunluk oluşmaya başladı. Öğle saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 4, Gelibolu-Lapseki hattında da 4 olmak üzere GESTAŞ'a ait toplam 8 arabalı vapur saatsiz olarak sefer yaparak araçları Asya ile Avrupa arasında taşımaya başlarken, il merkezinde Demircioğlu Caddesinden belediye kavşağına kadar 1 kilometreye ulaşan uzun araç kuyruğu oluştu. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri Çanakkale’den Eceabat ve Kilitbahir’e 4 feribot ile aralıksız olarak sefer yaparak bu yoğunluğunu en aza indirilmeye çalışıyorlar.

Öte yandan Çanakkale il merkezi dışında Lapseki’den Gelibolu’ya geçmek isteyen çok sayıda araç sürücüsü Lapseki iskelesinde de uzun kuyrukların oluşmasına sebep oluyor. GESTAŞ A.Ş. yetkilileri Lapseki-Gelibolu hattında da 4 arabalı vapur ile aralıksız olarak seferlerine devam ediyor.

Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasındaki arabalı vapur seferlerinin de aralıksız olarak devam ettiğini belirten yetkililer, bu hatlarda da sıkıntının yaşanmaması için önlemlerin alındığını açıkladılar. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de araç yoğunluğu sebebiyle vapur iskeleleri ile karayollarında önlemlerini arttırdı.

ASIL ÇİLEYİ ÇANAKKALELİLER ÇEKİYOR

Öte yandan her bayram tatillerinde yaşanan trafik karmaşası Çanakkalelileri de çileden çıkardı. Her bayram tatilinde yaşanan bu duruma artık bir çözüm bulunmasını isteyen Çanakkaleliler şehir merkezinde yaşanan araç yoğunluğu sebebiyle büyük sıkıntı çektiklerini belirterek; “Arabalı vapur iskelesinin şehir merkezinde olması bu sıkıntıyı arttırıyor. Her bayram tatilinde yüzlerce, hatta binlerce araç şehir merkezine girdiğinden dolayı uzun kuyruklar oluşuyor ve şehir merkezinde adım atamayacak hale geliyoruz. Bu sorunun tek çözümü feribot iskelesinin şehir merkezinden başka bir yere alınması. Daha önce bu konuda bir proje vardı. Feribot iskelesinin Karacaören altına yapılması planlanıyordu. Bu olduğu taktirde bu sorun ancak çözümlenebilir. Aksi taktirde bu skorun yıllarca sürer” dediler.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.167 kez okundu