YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Termal Turizm Potansiyelini Değerlendiremiyoruz”

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, Çanakkale’de termal turizm ile ilgili önemli bir potansiyelin bulunduğunu belirterek, “Fakat ne var ki bunu değerlendiremiyoruz” dedi.

16 Şubat 2016 tarihinde eklendi

TOPLANTIYA DEVET EDİLMEMELERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Çanakkale Düşünce Platformu’nun organizasyonu ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesinde düzenlenen Çanakkale’nin Termal ve Sağlık Turizm Potansiyeli ele alındığı toplantıyla davet edilmemelerine tepki gösteren Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, Çanakkale turizminin en üst seviyeye getirilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, “Bu kapsamda ülke ülke dolaşarak ilimizin tanıtımını yapıp şehrimize daha fazla turist getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda da il merkezi ile ilçelerimizdeki kurum ve kuruluşların gerek ülkemizdeki, gerekse yurt dışındaki bu tür fuarlara katılmasından yanayız. Ancak ne var ki özellikle termal tesis yetkilileri bu tür etkinliklere hiç katılmıyorlar. Bütün tanıtımı bizler yapıyoruz” dedi.

Son yapılan Çanakkale’nin termal ve sağlık turizmi potansiyelinin ele alındığı toplantıya katılanları görünce oldukça şaşırdıklarını da belirten (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, “Bu toplantıya katılanlar arasında Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği ile TÜRSAB’dan da temsilcilerin olması gerekirdi diye düşünüyoruz. Bizce Çanakkale’de termal turizmi ile ilgili önemli bir potansiyelimiz var. Fakat bunu değerlendiremiyoruz. Sağlık turizmi ile ilgili de yapılacak birçok proje var. Çanakkale’nin turizmi için çaba sarfeden ÇATOD ve TÜRSAB yetkileri olarak bu kentte gerek termal, gerekse sağlık turizmi ile ilgili söyleyeceğimiz ve yapılmasını istediğimiz konular var. Bu konu hakkında fikirlerimiz sorulmadı. Sorulsaydı mutlaka katkılarımız olurdu. Ayrıca Çanakkale bir bütün olarak değerlendirilmeli. Tek başına bir destinasyon olamayız. Birlik olursak ancak bir Çanakkale yaratabiliriz” dedi.

1.559 kez okundu