YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Thy’nin 2010 Yılı Hedefi 6 Milyar Dolar Ciro

26 Ağustos 2010 tarihinde eklendi

Müdürü Temel Kotil, 2010 yılında 6 milyar dolar ciro yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu 6 milyar doların yüzde 44'ü Türkiye'de bize hizmet veren şirkete ve çalışanlara geliyor. Yüzde 10'u kar olarak kalıyor. Bu yüzde 10'un yüzde 5'i yabancı yatırımcıya gidiyor. Sonuçta paranın yarısı Türkiye'de kalıyor. Yani Türkiye, bu yıl 3 milyar dolar net para kazanacak" dedi.Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) davetlisi olarak Çanakkale'ye gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil, meclis toplantısında bir konuşma yaptı. Kotil, son dönemde özel sektörün de havayolu işinin içine girmesiyle Euro bazında bilet fiyatlarının 3 kat düştüğünü belirterek, "Tabii doğal olarak rekabetten önemli ölçüde etkilendik. Ancak buna rağmen yolcu sayımız 3 kat arttı. Bizim yolcu sayımız 5 milyondan 15 milyona geldi. Diğer hava yollarının ise toplamı sıfırdan 15 milyona geldi. Türkiye'de, şu an 30 milyon yolcu var. Bu rekabetten bizim hiçbir zararımız olmadı. Aksine rekabet yararlı oldu. Bu sayede dış pazara da açılmamız kolaylaştı. Diğer hava yolları olmasaydı, biz çok zor durumda kalırdık. Bu sebeple bunun bize bir zararının olmadığını söyleyebilirim" dedi.
"HEDEFİMİZ 6 MİLYAR DOLAR CİRO"
Türk Hava Yolları'nın 70 olan yurtdışı uçuş noktasının 94'e yükseldiğini belirten Temel Kotil, "Kurum olarak o kadar fazla yeni pazarlara girdik ki, karımız çok aşağılara 60 milyon dolara düştü. Ama geçmişteki zarara göre iyi bir rakam. Fakat bununla şirket olgunluk dönemine girdi. 2010 yılında ise 6 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Bu 6 milyar doların yüzde 44'ü Türkiye'de bize hizmet veren şirkete ve çalışanlara geliyor. Yüzde 10'u kar olarak kalıyor. Bu yüzde 10'un yüzde 5'i yabancı yatırımcıya gidiyor. Sonuçta paranın yarısı Türkiye'de kalıyor. Yani Türkiye, bu yıl 3 milyar dolar net para kazanacak" diye konuştu.
"GÜNDE 70 TONUN ÜZERİNDE KARGOYU HER GÜN ÇİN'E GÖTÜRÜP GETİREBİLECEĞİZ"
Konuşmasında THY'nin kargo taşımacılığı konusuna da değinen Kotil, "Yeni 90 uçak siparişi verdik. Bunlardan 12 tanesi 777 modeli. Her bir 777 uçağı 360 yolcu aldığı gibi 24 ton da kargo alıyor. 12 çarpı 24 ton, aşağı yukarı 5 tane büyük kargo uçağımız var gibi olacak. Bunlar Çin'e günde 3 sefer yapacak. Günde 70 tonun üzerinde kargoyu her gün Çin'e götürüp getirebileceğiz. Dolayısıyla yalnız uçak almıyoruz, aynı zamanda kargo kapasitesi de satın almış oluyoruz" dedi.Türk hava Yolları'nın Çanakkale-İstanbul uçuşları hakkında da bilgi veren Temel Kotil, Çanakkale'ye haftada 3 gün yapılan THY seferlerinin gelecek yaz her gün yapmayı planladıklarını da söyledi. Toplantı sonunda ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Tezcan ile Meclis Başkanı Niyazi Önen, THY Genel Müdürü Temel Kotil'e teşekkür plaketi verdi.

1.761 kez okundu