YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Trilyonları Bağışlayan Terzioğlu’na Vefasızlık Sürüyor!

(ÖZEL HABER) - Çanakkale’de Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kampüsü’nün de içinde bulunduğu yüzlerce dönümlük araziyi eğitim için bağışlayan hayırsever işadamı Hüseyin Akif Terzioğlu’nun mezarının bulunduğu yer ile önündeki mescidin bakımsız hali konusunda 2 ay önce yaptığımız haberimizin ardından bölgede pek bir değişiklik olmaması tepkiye sebep olmaya devam ediyor.

13 Temmuz 2016 tarihinde eklendi

Çanakkaleli hayırsever ve eğitim gönüllüsü Hüseyin Akif Terzioğlu’nun vefatından önce 1971 yılında tüm mal varlığını Çanakkale’de kurulacak bir üniversiteye ve yetim çocuklara bağışladığını belirten vatandaşlar, “Terzioğlu’nun vefatının ardından kurulan Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı isteği doğrultusunda çalışmalarını sürdürdü. 1992 yılında şehirde Onsekiz Mart Üniversitesi’nin kurulması ile birlikte kampüs vakıfa ait bu bölgede yapıldı. Vakıf ayrıca kimsesiz yetim çocuklara da kucak açtı ve üniversite öğrencilerine burs verdi. Ancak ne var ki trilyonlarca lirayı bağışlayan bu hayırseverimizin Sarıcaeli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bulunan mezarı şuan bakımsız halde. Çam ağaçlarından dökülen yapraklar ile kozalaklardan adım atacak yerin kalmadığı mezarda aylardır bakım yapılmadığı göze çarpıyor. Trilyonları vakfeden bir kişinin mezarının bu şekilde sahipsiz bırakılması hiçte hoş değil. Gerek Terzioğlu Vakfı, gerekse üniversitesinin buraya sahip çıkması ve çevre düzenlemesi yapması gerekir” dedi.

2 AY ÖNCEKİ HABERİMİZİN ARDINDAN SADECE YERDEKİ YAPRAKLAR TOPLANIP MESCİDİN KAPISINA KİLİT VURULMUŞ!

Öte yandan Hüseyin Akif Terzioğlu ile ailesinin bulunduğu mezarın ön kısmında yer alan mescidin camlarının kırık ve içinin de adeta talan edilmiş olması ile ilgili 2 ay önce yaptığımız haberimizin ardından bölgeye gelen ekipler yerdeki yaprakları temizleyip, bakımsızlık ve ilgisizlik sebebiyle tanınmaz hale gelen mescidin içindeki duvarlarda bulunan duaların yer aldığı levhaları topladıktan sonra mescidin kapısına kilit vurup bölgeden ayrıldılar. Aradan 2 ay geçmesinin ardından bölgede bir çalışma yapılıp yapılmadığı ile ilgili 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü yaptığımız ziyarette ise hiçbir çalışmanın yapılmadığını gördük. Eğitim gönüllüsü hayırsever işadamı Hüseyin Akif Terzioğlu’nun mezarının bulunduğu bölge yine çam ağaçlarının yaprakları ile kaplanmış halde dururken, ön kısımda yer alan mescit ise kapısındaki kilit ile dikkat çekti. Mescidin camlarının tamamının kırık olduğunun da görüldüğü bölgede mescit içinde ve etrafında 2 aydan buyana bir çalışma yapılmadığı görülüyor.

DAHA ÖNCEKİ REKTÖR GEREKLİ DÜZENLEME YAPILACAK DEMİŞTİ

Bu arada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ve Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı’nın kurulmasında önemli bir yeri olan Çanakkale’nin tanınmış Avukatlarından Recep Kemahlı 08 Ağustos 2011 tarihinde zamanın ÇOMÜ Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden Serhat Çoban ve Vural Bulut ile bir röportaj yapmıştı. Bundan 5 yıl önce gerçekleşen röportajda Serhat Çoban ve Vural Bulut, “Biz bugün Prof. Dr. Sedat Laçiner Hocamızla merhum Hüseyin Akif Terzioğlu’nun mezarını ziyaret ettik. Orası çok atıl bir vaziyette ve Rektörümüz bu mezarlığın çevre düzenlemesinin olacağı ve ziyarete açılacağı müjdesini verdi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklinde soru sormuştu. Recep Kemahlı’da verdiği cevabında şunları söylemişti: “Önceki dönemlerde üniversitemizin Genel Sekreterliğini yapmış rahmetli Ramazan Eren isminde bir araştırmacı vardı. Onun eserleri arasında Sarıcasultan hakkında da bilgi vardır. Sarıcasultan Çanakkale’ye ilk gelenlerden birisi ve oraya defnedilmek istemiştir. Hüseyin Akif Bey de orada gömülmek istedi. Annesi, babası, kardeşleri, eşiyle aile mezarlığı olmasını istemişti. Orada mescit de vardı, çeşme de vardı, ancak şimdi orası fena bir halde. Bunların kayıtlarının müsveddeleri ve hangi mezarın kime ait olduğu, kendi ağzından notları da ben de mevcut. Böyle bir çalışma gerçekleştirecekseniz ben size yardımcı olmak adına bu bilgilerimi paylaşırım.”

5 YILDAN BUYANA BİRŞEY YAPILMADI

Bu açıklamanın ardından tam 5 yıl geçmesini rağmen trilyonlarca liralık malvarlığını eğitim için bağışlayan Hüseyin Akif Terzioğlu’nun mezarının bulunduğu bölge maalesef halen aynen duruyor. Ne bir çevre düzenlemesi yapıldı, ne de başka bir şey. 2 ay önce yapılan geçici yaprakların temizlenmesinin ardından şuan yapılan pek bir şey de görünmüyor. Mezar yanında yer alan çeşmeden de yıllardır su akmıyor. Ölmeden önce yaptığı vasiyetinde mezarının bulunduğu yerin yan kısmında ölüm yıldönümlerinde mevlit okutulup pilav dağıtılmasını da isteyen hayırsever işadamının pilavlarının yapılacağı yerde maalesef günümüzde tanınmaz halde.

Bu bölgede çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından bir kişinin burada görevlendirilmesinin şart olduğunu belirten vatandaşlar, “Burada gerekli düzenleme yapıldıktan sonra mutlaka bir kişinin bu yerde görevlendirilmesi şart. Bu yerden sorumlu birinin olması gerekiyor. Burasının bakımı ve temizliği ile sürekli ilgilenecek birisi olmalı. Bu kişi Sarıcaeli Köyünden birisi olabileceği gibi, başka birisi de olabilir. Terzioğlu Vakfı bu kişiyi burada aylık ücretlendirme ile görevlendirebilir. Bu sayede bu yerin bakımının sürekliliği sağlanmış olur. Ayrıca bu mezarlığa giden yollarda çok kötü durumda. Buraya ulaşmakta mümkün değil. Bu yollarında düzenlenmesi şart” dediler.

Günümüzde Allah’a emanet halde bulunan Radar Tepesi’ndeki bu yerde hayırsever işadamı Terzioğlu bir dua bekliyor. Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) yetkililerine duyurulur.

(ÖZEL HABER/GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
4.672 kez okundu