YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troia Kültür Rotası Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen "Gelecek Turizmde"nin desteklediği “Troia Kültür Rotası” Projesinin tanıtımı yapıldı. 

02 Mart 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı tarafından yürütülen “Troia Kültür Rotası” projesinin tanıtım toplantısında Vali Orhan Tavlı,  Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Turizm Uzmanı Beril Yamaner,  UNDP Türkiye Yerel Sosyo-ekonomik Kalkınma Sektör Yöneticisi Bülent Açıkgöz, Anadolu Efes Kurumsal İletişim Müdürü Simge Balaban, Proje Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Boz, Çanakkale Kültür ve Tarih Vakfı Başkanı Kadir Kenar birer konuşma yaptılar.

Ülkemizdeki sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak, turizm alanındaki istihdamı artırmak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla yürütülen” Gelecek Turizmde” nin desteklediği “Troia Kültür Rotası” projesiyle Ezine ve Ayvacık ilçelerine bağlı köyler yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuşacak.

Projeyle, Troia Kültür Rotasının tescillenerek "Kültür Rotası" kapsamına girmesi planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında yürüyüş yolu üzerinde bulunan köylerde ziyaretçilere dinlenme ve konaklama hizmeti sunulmasına da olanak sağlanması hedefleniyor.

Troia Kültür Rotası projesi ile bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına, tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlanacak.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.374 kez okundu