YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Troya Kültür Yolu Festivali” Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen ”Troya Kültür Yolu Festivali” Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımı ile başladı.

16 Eylül 2022 tarihinde eklendi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile diğer katılımcılar festival kapsamında kordon boyunda kortej yürüyüşüne katıldı.

“Troyalılar Geliyor” temalı yürüyüş ve marşlar eşliğinde Türk bayraklarıyla Valilik önündeki Troya Atı’nın bulunduğu alana kadar devam eden kortej yürüyüşünün ardından Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının gösterisi sunuldu.

Gösterinin ardından bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, düzenlenen festivalin önemine değinerek, “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlediğimiz “Troya Kültür Yolu Festivali” başta Çanakkale’mize ve Türkiye’mize hayırlı olsun. Bugün burada festivalimizi başlatıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

25 Eylül'de sona erecek festival kapsamında şehirde birçok etkinlik düzenlenecek.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.292 kez okundu