YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

"Troya Kültür Yolu Festivali" Heyecanı Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı olan Troya Kültür Yolu Festivali, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın koordinasyonunda başladı.

09 Eylül 2023 tarihinde eklendi

Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin dördüncü ayağı, Çanakkale Kordon Boyu'nda düzenlenen renkli kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Kuzey Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda davetli katıldı. Kortej yürüyüşünün sona ermesinin ardından KKTC, Makedonya, Rusya ve İran'dan gelen konuk halk oyunları ekipleri Çanakkale Kordon Boyu'nda bulunan Morabbin Parkı'nda gösterilerini sundu.

40'TAN FAZLA NOKTADA, 500'DEN FAZLA ETKİNLİK GERÇEKLEŞECEK

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve bu yıl da 9 gün sürecek olan "Troya Kültür Yolu Festivali" kapsamında kentin dört bir yanında konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar 40'tan fazla noktada, 500'den fazla etkinlik gerçekleşecek.

CANLI HEYKELLERİN, CANSIZ PERFORMANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Festival kapsamında Çanakkale Kordon Boyu'nda vücutlarının bir bölümünü boyayarak ve giydikleri kostümlerle hareketsiz durarak Çanakkale Savaşlarını betimleyen sanatçıların performansı beğeni topladı.

"Troya Kültür Yolu Festivali" etkinlikleri ile ilgili daha fazla bilgiye https://www.kulturyolufestivalleri.com adresinden ulaşabilirsiniz.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.632 kez okundu