YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Troya Kültür Yolu Festivali”nde Şehrin Dört Bir Yanı Sanat

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Troya Kültür Yolu Festivali” müzikten tiyatroya, görsel sanatlardan çocuk etkinliklerine kadar sanatın her dalında renkli etkinliklerle devam ediyor.

21 Eylül 2022 tarihinde eklendi

Festival süresince Kordon’da gerçekleştirilen “Art Meydan”da yaklaşık 20 resim sanatçısı, eserleri ve farklı tekniklerde canlı performanslarıyla Çanakkaleliler ile buluşuyor. Sanatseverler, bir eserin üretim sürecine tanık olurken, merak ettikleri soruları doğrudan sanatçılara sorabilme fırsatı buluyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da Art Meydanı ziyaret ederek sanatçılarla birlikte bir tuvali boyadı.

HİKAYE YOLUNDA ÇOCUKLARLA BULUŞMA

Bakan Yardımcısı Yavuz daha sonra Anadolu Hamidiye Tabyası’nda yazar İsmail Bilgin'in "Çanakkale Kahramanları" adlı serisinde yer alan bir kitabın, büyütülerek platformlar üzerine yerleştirilmiş sayfalarından oluşan “Hikaye Yolu”nun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yardımcısı Yavuz, açılışa katılan öğrencilere de kitap armağan etti.

CİHAT AŞKIN’DAN TÜRK VALSLERİ

Festival kapsamında akşamları ise Çanakkale’nin dört bir yanında kurulan sahnelerde birbirinden keyifli konserler gerçekleştiriliyor. Troya Atı Açık Hava Sahnesi’nde  binlerce kişi İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu tarafından seslendirilen Cem Karaca şarkıları eşliğinde eğlenirken, Kilitbahir Kalesi’nin muhteşem atmosferinde dünyaca ünlü Türk keman virtüözü Cihat Aşkın ve Yaprak Sayar, Türk Valsleri ile unutulmaz bir gece yaşattı. Cihat Aşkın ve solist Yaprak Sayar’a, aynı zamanda Türk Valsleri’nin düzenlemelerini de yapan şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki “Aşkın Ensemble” eşlik etti. Konsere Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da katılırken, binlerce seyirci Gülnihal”, “Samanyolu”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Pervane”, “Bekledim de Gelmedin”, “İkinci Bahar”, “Nazende Sevgilim” gibi sevilen şarkıları hep bir ağızdan söyledi.

Öte yandan Eski Kilise’de ise Ümit Atalay’ın sanat yönetmenliğinde 25 saz ve ses sanatçısının katılımıyla “İnançların Dili” konseri düzenlendi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.320 kez okundu