YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troya Milli Parkı’nda “İlyada Yürüyüş Yolu” Fizibilitesi Tamamlandı

Çanakkale’de Troya Ören Yeri çevresinde “Homeros-İlyada Yürüyüş Yolu”nun fizibilite çalışması tamamlandı.

08 Ekim 2019 tarihinde eklendi

Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü bünyesinde, Troya Ören Yerinin çevre düzenlemeleri kapsamında dünyaca ünlü ozan Homeros'un İlyada Destanındaki 24 bölümün, 24 adet balbal taşı ile özetleneceği 4.6 km’lik yürüyüş yolunun ön çalışmaları tamamlandı.

2 ay süren bir dizi büro ve arazi çalışmaları, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün idari ve teknik çalışanları ve projenin oluşmasında büyük katkılar sunan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasından Kültür ve Turizm Bakanlığı uzman rehberleri Osman Topçu ve Aykut Değre ile birlikte gerçekleştirildi.

Turistlerin tarihi ve arkeolojik dokuyu hissederek yürüyebilecekleri rota; Troya Ören Yerini, Troya Müzesini ve Arkeo-köy Tevfikiye'yi birbirine bağlayıp bütünsel bir destinasyon oluşturmayı amaçlıyor.

Proje ile ilgili çevre düzenlemelerinin tamamlanması ardından İlyada temasının işlendiği rotada turistlerin ören yeri çevresinde yaklaşık 1 saatlik yorucu olmayan keyifli bir yürüyüş yapmaları sağlanabilecek.

Rotayı yürüyen turistler, yer yer durup İlyada Destanı’nın bölümlerini okuyabilecekler, Hektor ile Aşil'in dövüştüğü alanları, Prens Aneas’ın mağarası ve Prens Hektor’un çeşmesi olarak düşünülen alanları, aşağı antik şehrin güney kapısını ve antik şehir surlarını panoramik izleyebilecekler.

Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü yetkilileri müdürlük olarak Çanakkale ve Troya’nın dünya turizm pazarında hak ettiği yerlere ulaşması ve doğru şekilde korunması adına büyük katkı sunacağına inandıkları bu özel çalışmanın, önümüzdeki süreçte Çanakkale’nin ilgili kurumları, sivil toplum örgütleri, özel sektör ve üniversitemizin ilgili birimleri ile birlikte hareket edilerek tamamlanmasının planlandığını açıkladılar.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.086 kez okundu