YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troya Müzesi Açılışa Hazır

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü girişinde 2013 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık 70 milyon TL’ye malolan Troya Müzesi tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi.

27 Eylül 2018 tarihinde eklendi

Troya Antik Kenti’nin girişinde 90 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına 2013 yılında başlanan müzenin 12 bin 750 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten yetkililer, müzenin 3 bin 300 metrekaresini sergi alanı, kalanının ise sosyal donatılar, ofisler ve depolardan oluştuğunu açıkladılar. Yaklaşık 70 milyon TL harcamanın yapıldığı müzenin teşhir ve tanzim uygulamasında kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin eserin müzeye konulduğunu da belirten yetkililer, ziyaretçilerin ana girişinde rampadan aşağıya inerken, Troya’da bulunan kültür ve yaşamları anlatan değişik eserleri izleyerek müzeye giriş yapacaklarını belirttiler. Müzenin giriş katında Troas kentlerini, birinci katta Troya katmanlarını, ikinci katta antik dünyayı, üçüncü katta ise Doğu Roma, Osmanlı ve Çanakkale’nin 20. yüzyılına ait eserlerini görmenin mümkün olacağını belirten yetkililer, müzede yaklaşık 2 bin eserin sergileneceğini; 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Penn Müzesi’nden getirilerek Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde emanete kalan 24 parça altın eserler ile Troya kazılarına başkanlık yapan Blegen koleksiyonuna ait altın eserlerin de İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden müzeye getirilerek sergilenmek üzere ilgili yerlerine yerleştirildiğini ifade ettiler.

Yapımı tamamlanarak açılış aşamasına gelen Troya Müzesi’nin Ekim ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile resmi olarak açılışının yapılması bekleniyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.696 kez okundu