YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troya Müzesi’nde “Müzede Selfie Günü” Etkinliği Düzenlendi

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü girişinde yer alan Troya Müzesi”nde “Müzede Selfie Günü” etkinliği düzenlendi.

20 Ocak 2020 tarihinde eklendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müze ve ören yerlerine ilgiyi artırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında müzeye gelen öğrenciler ve ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekip Selfie (Özçekim) yaptı.

Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada 15 Ocak tarihinin “Müzede Selfie Günü” olduğunu belirterek, “Dünya genelinde üçüncü kez düzenlenen etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanlığı da etkin bir şekilde katılım gösterdi. Uluslararası selfie gününün amacı, insanları müzelere çekmek ve müzeler konusunda bir farkındalık yaratmak. Biz de bu yıl hem Bakanlığımız, hem de Valiliğimiz nezdinde özel bir çalışma yaparak Troya Müzesi adına yoğun bir farkındalık yaratmayı planladık. Bu kapsamda müzemizi ziyaret eden ziyaretçilerimizden çektikleri fotoğrafları “museumselfieturkey” ve “müzedeselfiegünü” etiketleriyle paylaşılmalarını istedik. Bu kapsamda paylaşılan fotoğraflardan En iyi müze selfie fotoğrafına ödül verilecek. Biz de tüm müzelerimiz gibi Bakanlığımızın bu uygulaması içerisinde yer alıyoruz. Müzede çektiğimiz selfieleri “museumselfieturkey”, “müzedeselfiegünü”, “troyamüzesi” ve “museumoftroya” etiketleriyle paylaşıyoruz. Avrupa'da yılın en iyi müzesi ödülünde finale giden Troya Müzesi için ciddi bir farkındalık yapıyoruz. Bugün tüm dünyada önemli bir görünürlük yaratacağız” dedi.

Öte yandan çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Troya Müzesi’nde katılımcılar bol bol Selfie (Özçekim) yaparak bunları sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz

4.348 kez okundu