YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troya, Ziyaretçilerini Lavanta Tarlaları İle Karşılayacak

Çanakkale’nin en önemli tarihi ve turistik yerleri arasında bulunan Troya Ören Yeri ile Troya Müzesi’ne komşu olan Çıplak Köyü'nde 50 dönümlük alana lavanta dikildi. Troya ve müzeye gelecek ziyaretçiler artık rengarenk lavanta tarlalarını da görecek.

13 Ocak 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale'de merkeze bağlı Çıplak Köyünde “Lavanta Diyarı Çıplak Etno-köy Peyzaj Projesi” kapsamında lavanta dikimi yapıldı. Etkinliğe, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ ile daire müdürleri ve köylüler katıldı.

Proje kapsamında Çıplak Köyü Muhtarlığına ait 300 dönüm araziye toplam 100 bin kök lavanta dikimi yapılacağını belirten yetkililer ilk etepta 50 dönümlük alana lavanta dikiminin yapıldığını açıkladılar.  5 bin 600 yıllık geçmişe ışık tutan Troya Ören Yeri ve eserlerin sergilendiği Troya Müzesi’ni gezmeye gelecek yerli ve yabancı ziyaretçileri artık yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Çıplak Köyündeki lavanta tarlaları karşılayacak.

Lavanta dikiminin yapıldığı törende bir konuşma yapan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Troya’nın ana merkezi olan köylerden birisi olan Çıplak Köyüne ait bir 300 dönüm arazinin turizme kazandırılması ve gelen turistlerin burada da alternatif bir güzergah oluşturularak vakit geçirmelerini sağlamak üzere geniş çaplı çalışma başlattıklarını belirterek, “Bu çalışmanın ilk ayağı da lavanta olacak. İl Özel İdare katkılarıyla yaklaşık 50 dönümlük bir kısmına lavanta diktik. Buradaki toplam alanının hepsi faaliyete geçtiğinde Troya'ya ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerimiz için alternatif ilave bir gezi alanı olacak” şeklinde konuştu.

Çıplak Köyü Muhtarı Ufuk Göçoğlu da projenin etap etap gerçekleştirileceğini belirterek, “Bu kapsamlı proje. Etap etap yapılacak olan bu proje bütünüyle tamamlanması durumunda başta Çıplak Köyü olmak üzere, yöresel olarak Tevfikiye Köyü ve Troya Ören Yeri’ne gelecek ziyaretçilere çok önemli kazanımlar sağlaması hedefleniyor” dedi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

10.296 kez okundu