YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troya’da 2022 Yılı Kazı Çalışmaları Sürüyor

Çanakkale il merkezine 37 kilometre uzaklıkta bulunan Troya Antik Kenti’nde 2022 yılı kazı çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

04 Ağustos 2022 tarihinde eklendi

Troya Antik Kenti’nde birçok farklı disiplinin bir arada çalıştığı 2022 yılı kazı çalışmaları kapsamında paleocoğrafya ve jeoarkeoloji çalışmalarının Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Kayan’ın Onursal Başkanlığında, Doç. Dr. Mehmet Doğan ve Adıyaman Üniversitesi'nden Dr. Rıfat İlhan'ın katılımıyla devam ettiğini belirten kazı heyeti yetkilileri, Arkeolojinin Kader Tepesi Troya’da 152 yıl önce başlayan kazının sistematik olarak sürdüğünü açıkladılar.

Antik Kentteki 2022 yılı kazı çalışmalarından bu yıl önemli bilgiler elde etmeyi umduklarını da belirten kazı heyeti yetkilileri, bulunan eserlerin  kazı ve belgeleme çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü; Amsterdam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gert Jan Van Wijngaarden ile birlikte yürütülen “Troya’da Arkeolojinin Arkeolojisi” projesinin son değerlendirmesi ve yayın hazırlıkları konusundaki çalışmaların da uluslararası katılımla devam ettiğini sözlerine eklediler.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.796 kez okundu