YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troya’da “Tarihin Derinliğine Engelsiz Yolculuk”

Beş bin yıllık tarihin ev sahibi Troya Antik Kenti, İÇDAŞ sponsorluğunda özel olarak hazırlanan "yürüyüş yolu" ile engelliler için de ulaşılabilir hale gelecek.

05 Eylül 2018 tarihinde eklendi

İÇDAŞ adına açıklamada bulunan Nuri Dublen, proje ve bütün detayları engelli insanlarımızın tarihin derinliklerine engel tanımadan yolculuk yapabilmeleri için İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin tarafından tasarlanan gezi yolunun bu yaklaşımla dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Yapılmakta olan bin 100 metrelik ahşap travers kaplamalı yolun 2 bin 500 metrekare alanda engelli vatandaşların kentin tümünü ziyaretlerini sağlayacak şekilde düzenlendiğini belirten Dublen, "Bilindiği üzere '2018 Troya Yılı'. Troya Antik kentine artan bir ilgi var. Troya engelli vatandaşların da yararlanabildiği bir ören yeri olmalı. Genel Müdürümüz bu düşünce ile bütün dünyada örnek gösterilecek bir yürüyüş yolu yapılmasını istedi" dedi.

Dublen, Troya'daki çalışmaların yüzde 70'lik bölümünün tamamlandığını, ayrıca Çanakkale’de kazı sponsoru oldukları 6 antik kentte arkeolojik çalışmaların kapsamlı şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

Etiketler : İÇDAŞ , Troya , Truva , Troia
1.517 kez okundu