YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Trutaş Arazisinin 10 Bin Metrekaresi Belediyeye Hibe Edildi

Uzun yıllar kent ekonomisine katkı veren eski Trutaş fabrikasının bulunduğu alanın yaklaşık 10 bin metrekaresi Çanakkale Belediyesi'ne hibe edildi.

27 Mart 2017 tarihinde eklendi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, firma yetkilisi Yıldıray Ahmet ile Çanakkale Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Zeki Çakır’ın da katıldığı protokol imza töreninde bir konuşma yapan Başkan Gökhan, “Trutaş, kurutulmuş gıda üzerine yıllarca kente hizmet veren ama artık şehrin merkezinde kalmış olan bir müessese. Burasıyla ilgili bir plan tadilatı yapmıştık. Orada Belediyeye hibe edecekleri bir alan vardı. Bu alanın tamamına baktığımız zaman, yüzde 49’unu almış oluyoruz. Yani Trutaş’ın imar plan tadilatı yaparak, sanayi alanından konut, işyeri, turizm, park, yeşil alan olarak terkleriyle, yollarıyla toplamda mülkiyetin yüzde 49’unu almış oluyoruz” dedi.

Başkan Gökhan, “Bununla birlikte bir adayı bize hibe ediyorlar. Ve bu adanın toplam metrekaresi itibariyle de, 10 bin 408 metrekarelik alanı, turizm tesis alanı, ticaret alanı, otopark ve yeşil alan olarak bize şartsız hibe ediyorlar. Dolayısıyla bundan sonra ikinci adada oradaki hakkımızı da inşaat aşamasında, ruhsat aşamasında kat karşılığı verecekleri mülkler olacaktır. Daha sonra onun protokolünü yapacağız. Şimdi hibe alanıyla ilgili imzalarımızı atıyoruz. Ben Sayın Yıldıray Ahmet Bey’e teşekkür ediyorum. Çanakkale’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Gökhan, protokol imza töreninin ardından konuklarını makamında ağırladı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.962 kez okundu